Polisens varning: Gymnasieelever försöker bli smittade av covid-19 – vill vara immuna på studenten

Gymnasieelever i Östersund försöker bli smittade av coronaviruset för att bli immuna, det misstänker polisen som upprättat en anmälan om spridande av smitta, rapporterar SVT Jämtland.

Hittills har 243 129 svenskar bekräftats smittade av coronaviruset varav 6 681 har dött i den otäcka sjukdomen.

Viruset beräknas nå sin kulmen i mitten på december för att sedan gå ned igen. Men även om smittspridningen går ner lite om några veckor är faran långt ifrån över.

LÄS MER: Här fortsätter folk att festa mitt i pandemin – trots nya alkoholstoppet: ”Varför stänga ner?”

Foto: Johan Nilsson, TT/ TT

Både regeringen och Folkhälsomyndigheten har den senaste tiden gått ut med striktare restriktioner och allmänna råd för att få ned smittan.

Och i veckan kommer nya besked om hur svenskarna ska få fira jul i år. Hittills har det bara kommit vaga besked om julfirandet, men vad som står klart är att det inte blir som vanligt.

Vill vara immuna till studenten

Men trots hårdare restriktioner och allmänna råd har det kommit till polisens polisens kännedom att gymnasieelever i Östersund aktivt söker upp personer som de vet är sjuka i covid-19 för att själva bli smittade för att sedan kunna sprida smittan vidare.

LÄS MER: Vårdcentralerna larmar: Allt fler friska testar sig för covid-19 – för att kunna gå på fest

Anledningen sägs vara att de vill bli immuna till studenten i vår.

Polisen i Östersund har på eget initiativ upprättat en anmälan. Brottsrubriceringen är spridande av smitta.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);