Djurägare varnas: Hundplågaren har slagit till igen – bullar med livsfarliga föremål har hittats

Under flera års tid har någon eller några placerat ut mat preparerade med farliga föremål i Malmö – allt för att skada djur, framförallt hundar.

Nu har hundplågaren slagit till igen, skriver Sydsvenskan.

De senaste åren har polisen i Malmö fått in flertalet larm om olika typer av riktade attacker mot hundar.

Det rör sig vanligtvis om matbitar som preparerats med farliga föremål så som spik, glasbitar eller häftklamrar. De har i sin tur sedan lämnats på platser där hundägare ofta rastar sina fyrfotade familjemedlemmar.

Allt med syftet att hundarna ska få i sig de farliga föremålen och skada sig, misstänker polisen.

Hittills har över hundra anmälningar kommit in till polisen och flera hundar har skadats.

Hunden Svava skadades

En av de drabbade är hunden Svava, som plötsligt skrek till en dag när hon var ute och lekte på gården. Hennes husse, Carl Mikael, trodde hon fastnat med tassen någonstans. Istället visade den sig vara helt uppskuren.

I efterhand fick Carl Mikael reda på att exakt samma sak hänt en kvinna och hennes hund. 

– Man blir både ledsen och förbannad alltså. Man har ju hört om det förut men tänker inte att det ska drabba en själv egentligen, har han berättat för Newsner.

LÄS MER: Hunden Svava fick tassarna uppskurna i rastgården – nu vill hennes ägare varna andra: ”Ledsen och förbannad”

Niklas vill stoppa hundattackerna

En av de som tröttnat på hundattackerna är hundägaren Niklas krig som bestämt sig för att få stopp på dåden.

I januari startade han en hemsida med två andra djurvänner. Där har de publicerat en karta över de platser där hundattackerna ägt rum.

– Folk kan prenumerera och få ett utskick där, vi rapporterar så fort det händer något nytt. Alla får då mail i inkorgen direkt, så det blir som ett alertsystem typ för de som inte alltid är på Facebook. Sen finns det också lite information så man kan klicka sig vidare till polisen och så där, sade Niklas till Newsner då och tillade:

– Man får struktur på det. På Facebook är det alltid så mycket kommentarer och teorier, på gott och ont såklart. Men det blir som med allt annat på Facebook, det kan vara ”åh, det är invandrarna som gör det” och hit och dit- den jargongen liksom. Så vi ville försöka strukturera upp det och belysa vad som är viktigt.

LÄS MER: Efter skoningslösa hunddåden – djurvännen Niklas tar saken i egna händer: ”Behöver gripas”

Ny hundattack i Malmö

Under måndagen, Annandag påsk hittades ett nytt skarpt fynd i Malmö. Denna gång på Sallerupsvägen vid Östra Kyrkogården. Det är första gången på tio veckor som hundplågaren gått till attack.

Enligt Sydsvenskan var bullarna runt tre centimeter i diameter, uppenbart gräddade på plåt och fyllda med små metallstjärnor.

Dejan Nenadovic och hunden Tino går ofta där de nya bullarna hittats, nu hoppas han att hundplågaren hittas.

– Skulle Tino hitta en sådan bulle skulle han sluka den direkt. Vi måste leta vidare. Jag hoppas att vi hittar idioten som gör det här, säger Dejan Nenadovic.

Ny hundattack i Malmö
Foto: Johan Nilsson, TT/ Shutterstock