Vännerna ser att vattnet blir våldsamt – kolla nu noga vad som avslöjas i djupet

Att ställas öga mot öga med ett mäktigt djur kan säkert vara skrämmande – men också fascinerande och ett ögonblick som man kommer minnas för resten av livet.

Som när de här tre vännerna var ute i en liten roddbåt och fiskade krabbor kring Anderson Islands vackra kustremsa.

De hade bara räknat med en lugn och stillsam fisketur på havet – men plötsligt såg de hur vattnet började röra sig.

Långt bort i horisonten såg vännerna snart hur en grupp späckhuggare hoppade omkring vid vattenytan 

De slog på filmkameran och förevigade den oslagbara synen – men de var inte alls förberedda på vad som skulle hända härnäst.

Plötsligt började nämligen vattnet runt roddbåten bli allt mer våldsamt. Vännerna tittade sig omkring – och såg att två unga späckhuggare befann sig bara på några meters avstånd.

”Vi tror att ljudet av repet som drogs längs båtens sida lockade fram bebisarna, för direkt efter att vi hade dragit upp nätet kom de rakt mot oss”, skriver Steven Sloan som filmade och har postat klippet på Youtube.

Vännerna blev först rädda och började skrika i ren chock. Men späckhuggarna var givetvis lugna och simmade nyfiket förbi.

”Känn er fria att skratta åt hur jag reagerade på en läskig situation som den här (ja, jag skriker ’spring’ även om vi sitter i en roddbåt), och njut av de vackra späckhuggarna i det vackra Anderson Island”, skriver Steven Sloan på Youtube.

Titta på det fascinerande klippet här:

Så fascinerande att få se på nära håll – det här glömmer de nog aldrig. Dela gärna vidare det häftiga klippet till alla dina djurälskande vänner.