42-åringen blir mamma för fjärde gången – när hon ser sin dotter bryter hon ihop

Ingen som väntar barn vet till en början vad det blir för kön, och även om många väljer att ta reda på det så fort det går att se på ultraljudet, är det ingen som vet hur barnet kommer att se ut innan det är fött.

Helena och Yuri Spengler har varit ett par ända sedan grundskolan, och gifte sig när de fortfarande var väldigt unga.

De fick tre underbara barn, men sen tog det stopp, även om de aldrig slutade försöka. En dag 18 år efter deras äldsta barn fötts så fick Helena och Yuri en smärre chock, Helena var gravid igen, vid 42 års ålder var hon redan mormor och skulle nu dessutom bli mamma igen. De båda föräldrarna var överlyckliga.

Graviditeten fortlöpte helt utan problem, och ultraljuden såg bra ut.

Ändå ville deras dotter göra entré en månad för tidigt.

Även om en förlossning inte brukar vara speciellt härligt för den blivande mamman så kommer de flesta ihåg det som någonting fint och häftigt. Men så blev det inte för Helena den här gången, det blev en mardröm.

När Darina äntligen var född blev läkarna helt stumma och rusade ut ur rummet utan att Helena ens fick titta på sin nyfödda dotter.

Efter att Helena hämtat sig efter all uppståndelse bad hon om att få se sin dotter.

Sjuksköterskorna verkade nervösa och frågade om Helena verkligen var redo. Darina var mycket svag och behövde ligga i kuvös för att överleva, men riskerna var fortfarande stora för den lilla flickan.

Först såg Helena bara den späda kroppen men när hon äntligen fick se sin dotters ansikte svartnade det för hennes ögon.

Hon var så chockad att de var tvungna att ta henne till ett separat rum innan hon kunde återhämta sig. Synen av hennes dotters eget ansikte gjorde henne skräckslagen.

Läkarna berättade för Helena att hennes dotter drabbats av den ovanliga sjukdomen Nager syndrom, som påverkar framförallt utvecklingen av ansikte, händer och armar.

Käken påverkas och de drabbade brukar ha en väldigt liten underkäke.

Sjukdomen hade drabbat Darina extra hårt, och läkarna var inte säkra på att hon skulle överleva mer än några veckor.

Läkarna sa till Helena att hon kunde lämna sitt barn på sjukhuset så skulle de se till att hon fick komma till ett vårdhem när hon var stark nog.

I samma veva kom Helenas man, Juri in i rummet, hon var rädd för att visa dotterns ansikte, men Juri var den första som betedde sig precis som alla borde ha gjort. Han gick fram till sin dotter, log och sa:

”Där är hon, vår söta lilla dotter”. Han grät och pussade på sitt nyfödda barn.

Facebook/Даниил Гордеев

Helena var lättad.

Strax därpå fick föräldrarna åka hem och mot alla odds så blev Darina starkare för varje dag som gick.

Ingen kunde förstå att föräldrarna behållit dottern som de tyckte såg ut som ett monster, inte ens nära vänner och släktingar.

Gång på gång fick de höra:

”Hon kommer aldrig kunna leva ett normalt liv. Hon kommer att dö snart. Det kommer att förstöra era liv”. Tillslut fick Helena och Juri nog, och flyttade med sin familj till en ny stad.

Deras tre äldre barn var ett fantastiskt stöd och Helena och Juris barnbarn älskade att leka med sin nya moster.

Facebook/Даниил Гордеев

Darina är precis som alla andra barn i sin ålder, och älskar att titta på tv-serier, klä sig i fina klänningar och att sjunga. Än idag så tittar vissa snett på familjen när de kommer gåendes på stan, vissa ber till och med föräldrarna att skyla sin dotters ansikte för att de ska slippa se det. Men till dessa idioter har föräldrarna bara ett svar:

”Om du inte vill se henne, titta bort, för oss är hon vacker.”

När Darina fyllde tre år bad föräldrarna äntligen allmänheten om hjälp, för att få in pengar till dotterns operation, läpparna och käken behövde rekonstrueras för att Darina skulle kunna börja äta riktig mat.

Den första operationen är redan genomförd men än återstår många. Helena och Juri fortsätter att kämpa för att deras dotter ska få en ljus framtid.

Efter att ha medverkat i ett ryskt tv-program blev familjen känd i hela landet.

Darina är idag en levnadsglad liten tjej som älskar sin familj över allt annat. Hon är fortfarande lyckligt ovetandes om hur elaka människor kan vara.

Här kan du se inslaget, som dock är på ryska:

Men med en sådan fantastisk familj är jag säker på att Darina kommer få ett långt och lyckligt liv även om det kommer att bli tuffare än för många andra.

Dela gärna artikeln med dina vänner om du håller med om att en förälders kärlek kan övervinna vad som helst!