Beslutet: TV4 avslutar allt samarbete med Martin Timell

Efter ett krismöte på TV4 har nu kanalen beslutat att avbryta alla samarbeten med Martin Timell.

Det efter den populära programledaren anklagats för övergrepp, sexism och rasism.

Under veckan har flera hårda anklagelser riktats mot Martin Timell. Han har anklagats för bland annat sexism, övergrepp, rasism och homofobi.

Det var inte första gången som Timell anklagats för liknande händelser, men då har TV4 valt att inte ingripa mot den populära programledaren.

Läs mer: Beslutet: TV4 slutar sända alla program med Martin Timell

Men efter nya hårda anklagelser från flera personer under veckan blev det för mycket, och TV4 valde bland att stoppa alla sändningar med Timell.

Nu går man ett steg längre. Efter ett krismöte på TV4 med chefer och personal så meddelade TV4:s vd Casten Almqvist att TV4 avslutar allt samarbete med Martin Timell.

De som följt Martin Timell i tv-rutan känner honom som en glad, folkkär och kunnig hantverkare, men de som jobbat med honom bakom kulisserna uppger något annat.

Läs mer: Nya avslöjanden: Martin Timell ska ha visat könet för kvinnlig programledare

En av de som var först på bollen med att avslöja Timells baksidor var Lulu Carter, som på sin Instagram la upp en bild på Timell med texten ”Timell = TV4:s egen Harvey Weinstein”. Men det är långt ifrån allt, flera kollegor har anklagat Timell för sexism, homofobi, och rasism, och några vittnar även om övergrepp.

– Vi har blundat för problemen, säger TV4:s vd Casten Almqvist om anklagelserna som riktats mot Timell.

Tryck gilla för att få fler nyheter om TV i ditt Facebook-flöde.