Cancersjuka Berit tvingas åka sjuktransport med ovaccinerade förare – nu ryter hon ifrån: ”Oansvarigt”

83-åriga Berit Apelgren Linderson lider av den neurologiska sjukdomen MS och genomgår just nu en cancerbehandling.

Trots det tvingas hon åka sjuktransport en gång i veckan med ovaccinerade förare, det rapporterar SVT Blekinge.

En gång i veckan åker 83-åriga Berit Apelgren Linderson färdtjänst mellan Loftahammar och länssjukhuset i Kalmar för att få vård. En resa på 18 mil som tar lite över två timmar att köra.

LÄS MER: 93-åriga Gerd ryter ifrån – fick besök av ovaccinerad hemtjänst: ”Det gäller liv”

Men nu är Berit orolig över sitt eget liv då fem chaufförer som Berit frågat inte har varit vaccinerade.

De har heller inte burit munskydd.

– Jag är orolig för min egen del, och för andra människors del. Jag önskar att de börjar med munskydd igen, eftersom de har folk som inte tagit sina sprutor, säger Berit Apelgren Linderson till SVT.

”Förlora min mamma”

Berit är själv vaccinerad men tillhör trots allt en riskgrupp då hon dels lider av sjukdomen MS men också genomgår en cancerbehandling.

Foto: Shutterstock/ Fredrik Sandberg, TT

Nu är hennes son orolig att förlora sin mamma i förtid.

– Sannolikheten att hon dör är ju givetvis mycket mindre, den minskar med vad jag förstår ungefär 90 procent. Men det är fortfarande 10 procent risk att jag förlorar min mamma i förtid, säger Torbjörn Linderson.

Kräver förändring

Nu kräver Berit en förändring.

– Jag tycker det är oansvarigt. Är chaufförerna anställda är det företagens ansvar att berätta hur farligt det är med covid, säger hon till SVT Blekinge.

Men Lars Lindal, biträdande trafikdirektör på Kalmar läns trafik (KLT) som ansvarar för sjuktransporten, säger att företaget inte kan kräva att chaufförerna ska vara vaccinerade, rapporterar SVT Blekinge.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);