Leon, 7, glömdes bort av fritids – hittades av mamma ensam och iskall i mörkret

När mamma Malin Linderåker skulle hämta sin son – fick hon en chock.

Personalen på fritids hade glömt bort 7-årige Leon.

han satt ensam i mörkret, bara i en t-shirt, i sandlådan.

– Han var iskall när jag hämtade honom, säger hon.

Det var under förra veckan som det inträffade. Malin kom för att hämta sin son, på Fontinskolans fritids i Kungälv, som hon hittade honom ensam utomhus, utan jacka på sig.

– Det var mörkt och kallt och han satt i bara t-shirt i sandlådan. Han hade varit ute i minst 45 minuter eftersom ingen saknade honom vid hopslagningen och visste att han var ute. Han var iskall när jag hämtade honom, säger Malin Linderåker till tidningen Kungälvs-Posten.

Malin blev skärrad av händelsen och oroar sig för vad som skulle kunna hänt hennes son. Leon klarade sig bra, men Malin kommer gå vidare med en anmälan mot skolan.

– Det är inte riktat mot någon enskild, det är hela händelsen. Barnen får inte vara ute efter en viss tid, ändå var min son ute, säger hon till Kungälvs-Posten.

Rektorn på skolan beklagar det som hände, men menar att tiden Leon var ute inte var så länge som 45 minuter.

Som förälder är alltid den störa oron att något ska hända ens barn. När man lämnar av på fritids litar man på att barnen kommer tas bra om hand. En hemsk händelse för alla föräldrar, men vi är glada över att Leon mår bra! Dela gärna vidare.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna