Makens känslosamma brev som hyllar sjuksköterskor sprids som en löpeld.

Bobby lever tillsammans med hustrun Rayena och deras lille son i staden Gardendale, Alabama. Rayena är inte bara är en upptagen småbarnsförälder, hon är också sjuksköterska inom traumavården. Bobby vet att Rayena med stolthet åker till jobbet varje dag för att hjälpa och rädda andras liv, men hon är samtidigt utmattad och helt slut när hon kommer hem. Det märks inte minst efter tuffa och långa kvällspass på sjukhuset. En dag när han gick in i parets sovrum fann han sin fru när hon låg och tog en liten tupplur, precis innan hon skulle åka in till jobbet igen. Hon hade armarna runt deras lille son och det var som att Bobby inte kunde hålla tillbaka orden längre. Gång på gång hör man talas om mammor – och kvinnor i allmänhet – som inte känner sig tillräckligt uppskattade av sina män. Men om du tror Bobby tillhör den skaran, tänk om. Vänta bara tills du ser den här mannens budskap på Facebook till världen…

glas

”Det här är min fru som tar en tupplur. Om en timme hon kommer hon att vakna, sätta på sig arbetskläderna och göra sig redo för jobbet.

Hon kommer kontrollera alla prylar som hon behöver i jobbet mycket noggrant, hon kommer att fixa till håret och sminka sig snabbt. Som vanligt kommer hon klaga på att hon ser trött ut. Som vanligt kommer jag absolut inte hålla med henne och fixa en kopp kaffe åt henne.

Hon kommer att sitta i soffan med benen i kors och försöka dricka kaffet, samtidigt som lilleman är glad och klättrar överallt på henne.

glas3

Ibland kommer hon titta planlöst ut över rummet, samtidigt som vi pratar. Hon svävar bort och tänker på sitt kommande skift. Hon tror att jag inte märker något.

Hon kommer att pussa vårt barn, hon kommer att kyssa mig och hon kommer att lämna huset för att gå och ta hand om människor som upplever den värsta dagen i sitt liv. Bilvrak, skottskador, explosioner, brännskador och brutna ben – arbetare, fattiga, präster, missbrukare och prostituerade – mödrar, fäder, söner, döttrar och familjer – det spelar ingen roll vem du är eller vad som hänt dig.

glas2

”Hon kommer att ta hand om dig.

Hon kommer hem 14 timmar senare och tar av sig skorna från värkande fötter som vandrat igenom blod, galla, tårar och sot. Ibland vill hon inte prata om det. Ibland hon inte kan vänta med att få prata om allt”.

glas 4

”Ibland kommer hon hem och skrattar tills skrattet övergår i tårar och ibland kommer hon hem och bara gråter. Men oavsett vad kommer hon finnas på sjukhuset när det är dags för nästa skift.

Min fru är sjuksköterska. Min fru är en hjälte.

Om bara alla kunde visa så här mycket kärlek, stolthet och respekt för sina älskade skulle världen vara en bättre plats. Och visst förtjänar speciellt sjuksköterskor, som sliter hårt för en rätt dålig lön, allt stöd och alla lovord de kan få? Håller du med om det får du gärna dela artikeln vidare.