Tom, 15, hör pojke gråta längst bak i bussen. Inser sanningen och beordrar busschauffören att tvärnita

Första dagen i en ny skola är skrämmande för de allra flesta. Oron för att träffa sina klasskamrater, ovissheten om man kommer hitta någon kompis att sitta med i matsalen samt de äldre eleverna är alla faktorer som kan få den mest självsäkra person att darra om ett asplöv.

Till och med att ta sig till skolan kan bli problematiskt för vissa.

Det blev det i alla fall för den 11-åriga pojken i den här berättelsen.

När Tom O’Brien, 15, och hans två vänner, Harry Campbell och Dylan Robson, var på väg hem från skolårets första dag hörde de snyftningar längst bak i bussen. Istället för att ignorera pojken de kom ifrån gick de fram och frågade vad som hade hänt.

Pojken fick mellan tårarna fram att han hade råkat kliva på fel buss och nu visste han inte hur han skulle ta sig hem. Han var helt förtvivlad och hade ingen aning om vad han skulle göra.

Men det visste Tom. Han sa åt pojken att kliva av bussen vid nästa station samtidigt som han ringde efter en taxi. Han plockade även fram tillräckligt med pengar för att betala för pojkens taxiresa.

Men inte nog med det. Tom och hans vänner klev även av bussen tillsammans med pojken och väntade på att taxin skulle komma.

Harrys mamma berättade sedan för The Independent att pojkarna till och med ringde till taxibolaget. För att försäkra sig om att pojken kommit hem säkert.

Buss
Wikipedia

Tog inte betalt för resan

När taxichauffören förstod vad som hade hänt blev han så rörd att han inte ens tog betalt för resan.

Ruth Furlong, en mamma till en annan pojke som var på samma buss och hade sett vad som hänt, hyllade pojkarna för sin vänlighet och sitt medlidande på Facebook, så här skrev hon: ”Det finns verkligen en del väluppfostrade barn där ute!”

Vilken tur att Tom och hans vänner var på samma buss. Jag tror att både pojken och hans familj kommer att vara Tom, Harry och Dylan evigt tacksamma.

There really are some truly decent kids out there! Alex’s first day at high school yesterday and on the bus ride home, a…

Posted by Ruth Furlong on Thursday, 6 September 2018

Dela artikeln för att hylla Tom, Dylan och Harry för deras vänlighet och snabba agerande!