Så mycket bättre: Alla artister, låtar, datum, tv-tider och stream

En ny säsong av Så mycket bättre drar igång i höst. Programmet hade premiär den 24 oktober.


Här kan du läsa om alla datum, tider och artister att hålla koll på.

Efter förra årets jubileumssäsong som firade 10 år kan tittarna glädjas över att det blir en ny säsong av Så mycket bättre i höst. Precis som förra året kommer det bara att vara tre artister som är med alla dagar – sedan kommer ett gäng fantastiska artister, både veteraner och debutanter, att gästa de olika programmen.

Vilka deltagare ska vara med i Så mycket bättre 2020?

I årets säsong av Så mycket bättre kommer både nya och gamla deltagare att vara med. Den permanenta trion som kommer att vara med under hela säsongen i år består av Plura, som deltog i programmets första säsong, Markus Krunegård samt Anna Diaz, det har TV4 bekräftat.

Utöver trion kommer den elfte säsongen av Så mycket bättre att gästas av en rad gamla och nya andra artister som kommer att bjuda på oförglömliga tolkningar.

Så mycket bättre 2020 – artister

Helen Sjöholm
Benjamin Ingrosso
Jakob Hellman
Plura Jonsson
Lisa Nilsson
Lili & Susie
Loreen
Markus Krunegård
Newkid
Silvana Iman
Tommy Körberg
Ana Diaz
Tove Styrke

Foto: TV4

Alla artister i Så mycket bättre 2020

Helen Sjöholm

Helen Sjöholm är en av Sveriges främsta sångerskor och musikaldrottningar. Många minns nog hennes genombrott i fantastiska ”Kristina från Duvemåla” 1995. Sedan dess har hon synts överallt, bland annat i musikalerna ”Chess 2002”, ”Rhapsody in Rock” och ”Les Misérables”.

År 2004 var hela Sveriges sångfågel med i den hyllade filmen ”Så som i himmeln” där hon spelade Gabriella och sjöng ledmotivet ”Gabriellas sång”. Låten låg på Svensktoppen i hela 68 veckor, enligt TV4. Nu blir det spännande att se hennes tolkningar i Så mycket bättre.

Foto: Caroline Roosmark/Wikkicommons

LÄS MER: Helen Sjöholms nya projekt – artisten om nya beslutet i karriären: ”Inte så lätt”

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso är ett välkänt ansikte och har hittills gjort mycket bra ifrån sig när han medverkat i tv-program. Senast vann han Melodifestivalen 2018 med låten ”Dance you off”, han har även vunnit Lilla Melodifestivalen 2006 och Let’s Dance 2014.

Förutom att han själv sjunger och har dansen i blodet jobbar han i dag som låtskrivare. Detta är första gången Benjamin Ingrosso är med i Så mycket bättre.

Foto: Shutterstock

Jakob Hellman

Jakob Hellman slog igenom 1989 med sitt debutalbum ”… och stora havet”. Flera av hans låtar introducerade ett nytt sätt att skriva låtar på svenska. Debutalbumet blev hans enda albumutgåva, men trots hans korta karriär är han en av Sveriges mest älskade och saknade artister.

Nu är Hellman tillbaka på riktigt och det är dags för hans premiär i Så mycket bättre.

Foto: Youtube

Plura Jonsson

Plura Jonsson var med och grundade Eldkvarn och har blivit en folkkär sångare och programledare för sina egna matlagningsprogram. Han har även skrivit låtar till bland annat Sven-Ingvars, Jerry Williams och Totta Näslund.

Plura var med i den allra första säsongen av Så mycket bättre 2020 och gör nu comeback i den elfte säsongen.

Foto: Youtube/TV4

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson, en annan av Sveriges sångfåglar och mest folkkära artister, fick sitt genombrott 1992 med albumet ”Himlen runt hörnet”.

2015 var hon med i Så mycket bättre första gången, och nu återvänder hon för att bjuda tittarna på ännu fler magiska tolkningar.

Foto: Frankie Fouganthin/WikkiCommons

Lili & Susie

80-talsduon Lili & Susie, eller Lilli Päivirinta och Susie Päivirinta som systrana egentligen heter, slog igenom 1987 med singeln ”Oh Mama”. Låten blev inte bara populär i Sverige utan spelades även runtom på klubbar i Europa och USA.

Nu när popsystrarna äntrar Så mycket bättre är det 20 år sedan de släppte ny musik – så det ska bli mycket spännande att se vad de hittar på.

Foto: Youtube

Loreen

De flesta associerar Loreen med Melodifestivalen och Eurovision Song Contest 2012 där hon tog hem hela tjottaballongen med fantastiska ”Euphoria”. Låten tog sig förbi Eurovisions murar och blev en hit över hela världen, den nådde bland annat förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder, uppger TV4.

Många känner även igen henens låtar ”My Heart is Refusing Me” och ”Crying Out Your Name”. Nu ska Loreen för första gången ta över scenen i Så mycket bättre, och det blir minst sagt spännande att se vad hon kommer att bjuda på.

Foto: Shutterstock

LÄS MER: Guldkorn: I dag för 4 år sen sopade Loreen hem Eurovision med ”Euphoria”.

Markus Krunegård

Markus Krunegård var sångare i gruppen Laakso och 2008 släppte han sitt första soloalbum ”Markusevangeliet”, som bland annat innehöll superhitten ”Jag är en vampyr”.

Efter detta har Markus levererat många hits och gjort flera duettsamarbeten med bland annat Anderas Kleerup och Annika Norlin. Det här blir första gången som han är med i Så mycket bättre.

Foto: Daniel Åhs Karlsson/WikkiCommons

Newkid

Alexander Ferrer, som går under artistnamnet Newkid, släppte sitt debutalbum ”Alexander JR Ferrer” år 2011. Efter debuten hade han några års uppehåll men 2017 kom han tillbaka med dunder och brak och klättrade till toppen av R&B-stegen.

På senare år har han släppt sex singlar, två EP:s och ett album – och har över 35 miljoner streams på Spotify. I somras var han med i Allsång på Skansen och snart får vi se honom i Så mycket bättre-ensemblen.

Silvana Imam

Rapgeniet Silvana Imam kom ut med sitt debutalbum ”Rekviem” år 2013. Efter det har karriären gått spikrakt uppåt och Silvana Imam har blivit en ett av de största namnen på den svenska rapscenen. 2016 belönades hon med en Grammis för Årets artist.

Foto: Tore Sætre/WikkiCommons

Tommy Körberg

Tommy Körberg är en av landets mest folkkära sångare, skådespelare och musikalartister. Hans meritlista är minst sagt lång. Körberg slog igenom i Melodifestivalen med ”Judy min vän” 1969. Några år därpå, 1988, vann han tävlingen igen med magiska ”Stad i ljus” och kom på en tolfte plats i Eurovion Song Contest.

Vi har sett honom i musikaler som ”Sound of music”, ”Chess” och ”Les Misérables”. I den elfte säsongen kommer vi nu äntligen att få se Tommy Körberg i Så mycket bättre.

Foto: Frankie Fouganthin/WikkiCommons

LÄS MER: Tommy Körberg öppnar upp för Tilde: ”Jag har nyligen gått i terapi”

Ana Diaz

Ana Diaz har arbetat som låtskrivare för artister som Britney Spears, Jennifer Lopez, Wyclef Jean, David Guetta och svenska artister som Zara Larsson, Loreen och Daniel Adams-Ray. Efter att ha stått bakom stora världsartister bestämde hon sig för att satsa på sin egen karriär som artist.

Några av hennes egna låtar är ”Starkare” och ”Det var du”. Detta är första gången hon medverkar i Så mycket bättre.

Tove Styrke

Tove Styrkes karriär började i Idol på TV4 2009. Sedan dess har hon jobbat som artist både utomlands och på hemmaplan i Sverige och gett ut hyllade popalbumen ”Sway” och ”Kiddo”. Hon har varit förband åt både Kate Perry och Lorde på deras turnéer i USA och Europa.

Foto: Johan Jönsson/WikkiCommons

Vem ska tolka vem i Så mycket bättre 2020?

Precis som förra året, under jubileumssäsongen, kommer artisterna i år inte att ha varsin dag. Trion Plura, Markus Krunegård och Ana Diaz kommer dock att vara med under alla dagar. Vem som ska tolka vilken låt är en överraskning i varje program.

När börjar Så mycket bättre 2020?

Så mycket bättre spelades in under sommaren på Grå Gåsen i Burgsvik på Gotland. Programmet har premiär den 24 oktober.

Så mycket bättre 2020 – tv och stream

Samtliga avsnitt av Så mycket bättre 2020 sänds i TV4. Det går även att streama direkt i TV4 Play.

Så mycket bättre 2020 – låtar

Sedan starten av programmet 2010 har tittarna fått se ett antal klassiska tolkningar genom åren. Många tolkningar har blivit kända hits som vi ännu lyssnar på i dag.

Till exempel Petra Marklunds version av rapparen Petters hit ”Mikrofonkåt”, Petters ”En tuff brud i lyxförpackning” av Lill-Babs och Markus Ugglas tolkning av ”Jag och min far” av Olle Ljungström.

Vilket framträdande tycker du är det allra bästa genom tiderna i Så mycket bättre?

Vi ser verkligen fram emot den nya säsongen med alla dessa fantastiska artister. Dela gärna artikeln men dina vänner och familj så att de också har koll på allt som rör Så mycket bättre 2020.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);