7 geniala överlevnadsknep som alla borde känna till.

Att bli lämnad i vildmarken är knappast något som man förväntar sig. Men om så ändå skulle bli fallet så kan det vara smart att veta hur man ser till att skapa de grundläggande förutsättningarna för att överleva, som exempelvis att göra upp eld eller skaffa rent vatten. Här är 7 överlevnadsknep som alla borde känna till!

Null

1. Använd en krita som ljus.

En vanlig krita kan brinna i runt 30 minuter och kan vara ett gott alternativ som ljuskälla.

Imgur

overlevnad1

2. Gör en fiskekrok av läskburken.

Genom att knipsa av flärpen på en läskburk och knipsa av den kan du enkelt skapa en hemmagjord fiskekrok.

Youtube

overlevnad2

3. Bygg en flotte av plastpåsar.

Själva grunden till flotten skapar du med hjälp av grenar som binds samman. För att få den att flyta blåser man bara upp vanliga soppåsar och placerar dessa under grenkonstruktionen.

Youtube

overlevnad3

4. Chips fungerar perfekt som fnöske.

Majschips, som exempelvis Doritos, kan enkelt användas som fnöske när du ska tända en brasa.

Youtube

overlevnad4

5. Rena vatten med gamla kläder.

Rent vatten är a och o när det gäller överlevnad. Genom att placera en tygbit mellan två glas som på bilden kan du enkelt få bort smuts och liknande från vattnet. Det som händer är att tyget absorberar vattnet i det första glaset, när det sedan rinner igenom kommer smutsen att fastna. Tänk dock på att vattnet fortfarande bör kokas för att få bort bakterier.

Youtube

overlevnad5

6. Bygg en lampa av läskburken.

Genom att skära upp en läskburk kan du enkelt skapa en lykta som inte bara reflekterar ljuset, det gör också att ditt ljus är mindre känsligt för vind och regn.

Youtube

overlevnad6

7. Gör eld med dina glasögon.

Glasögon för långsynta är i princip två förstorningsglas. Genom att låta solen skina genom glaset kan du skapa eld. Tekniken kräver dock en hel del tid och tålamod.

Youtube

overlevnad7

Jag gillade verkligen flera av här smarta knepen, dela gärna vidare artikeln om du vill hjälpa någon som kan hamna i nöd.

Newsner tycker verkligen om Hunger Games, gilla gärna om du gör det också