Anders Öfvergård hyllas av svenska folket – efter nya TV-serien om knarket: ”Så bra att detta tas upp”

Anders Öfvergård hyllas av tittarna – efter premiären av nya TV4-programmet ”Anders och knarket”.
Nu hoppas programledaren att politiker och myndigheter prioriterar frågan.
”Ditt arbete är imponerande! Lycka till, hoppas det blir flera som stöttar ditt arbete”, skriver en tittare.

Han är mest känd som ”Arga snickaren” och som programledare för ”Robinson”.

Men nu är programledaren och snickaren Anders Öfvergård aktuell med ett helt annat program i TV4. ”Anders och knarket” hade premiär på måndagen och i en dokumentärserie i tre delar besöker Anders skolor, nattklubbar, förortskällare och småstäder över hela landet – för att ta reda på omfattningen av problemen orsakade av droger.

– Det har varit chockartat för mig att se hur drogerna breder ut sig över hela landet och vilka enorma konsekvenser det får. Jag träffade bland annat en familj på Öland som förlorade sin son i en överdos trots att de gjorde allt för att hjälpa honom. Det ska inte behöva hända, säger Anders Öfvergård i ett pressmeddelande.

Foto: Jakob Dahlström/TV4/C More

– Idag är det lika enkelt att köpa knark som att köpa en pizza. Drogerna är billigare än någonsin eftersom utbudet är större. Samtidigt är det otroligt enkelt att få tag på droger, genom sociala medier. Klart att det får katastrofala konsekvenser, säger Anders Öfvergård.

Anders förklarar i programmet att han har personliga erfarenheter av drogproblem i sin närhet.

– Jag upplever att många blundar för problemen som finns i Sverige. Nu är det dags att börja prata om detta och att politiker och myndigheter prioriterar upp frågan innan problemen med missbruk, trasiga familjer och grov drogkriminalitet eskalerar, säger Anders Öfvergård.

Anders Öfvergårds nya program hyllas av tittarna

Efter att programmet sänts i TV4 har tittarreaktionerna inte låtit vänta på sig. Många skriver på sociala medier att de är tacksamma gentemot Anders och redaktionen som står bakom programmet.

”Bra jobbat Anders! Så bra att detta tas upp”, skriver en tittare som får medhåll av hundratals andra som valt att lämna en kommentar på TV4:s Facebook-sida.

”Heja Anders! 👏🏻👊🏼👏🏻 Så bra att du gör ett program om detta viktiga ämne. Vi får inte låta våra ungdomar tro att droger är normalt. Droger kan verkligen leda till ett fruktansvärt liv i förnedring! Vi får hjälpas åt att förhindra detta! Våra ungdomar är vår framtid”, skriver en tittare.

”Ditt arbete är imponerande! Lycka till, hoppas det blir flera som stöttar ditt arbete”, skriver en annan.

Foto: Jakob Dahlström/TV4/C More

”Anders och knarket” visas på måndagar i tre delar klockan 21.00 i TV4 och CMore. Del 1 visades i måndags och finns på TV4 Play.

Vad tycker du om nya TV4-serien ”Anders och knarket”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: 10 kallaste dagarna i Sverige