15 graders värme påväg

Efter en kämpig vinter med växlande busväder som blåst, snö och svår halka så är våren mer än efterlängtad. Nu ser den faktiskt ut att vara påväg på riktigt, då sista veckan i mars bjuder på värme upp till 15 grader, och då pratar vi inte bara om södra Sverige.

 

Medan södra Sverige fått smaka på solen den senaste veckan så har Norrland fortsatt kämpa mot snö och blåst. Men nu verkar våren komma på riktigt, då även norra Sverige får ta del av värmen.

– Upp till norra Norrland ser det ut att ligga på 3–8 plusgrader, det är varmt hela vägen upp till Norrbotten, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Vill man ta vara på soltimmarna är de torsdagen man ska satsa på, då kommer det nämligen vara över tip plusgrader och strålande sol i många delar av landet. Varmast blir det i Värmland och ner mot västkusten, där det kan bli upp mot 15 grader. En temperatur som är varmare än flera midsomrar uppmätt.

”Man ska tänka sig för…”

I och med de varma temperaturerna och de torra markerna sedan fjolåret vill meteorologen be soldyrkare att ta det försiktigt.

– Fjolårsgräset är väldigt torrt, vilket gör att det är lättantändligt. Man ska tänka sig för om man ska ut och elda eller grilla. Man får ta det försiktigt, säger Moa Hallberg till Aftonbladet.