Greta Thunberg hyllas världen över – jämförs med Pippi Långstrump

Greta Thunberg utsågs nyligen till en av världens mest inflytelserika tonåringar.

Nu hyllas miljökämpen i utländska medier – och jämförs med Pippi Långstrump, skriver Expressen.

Greta Thunberg har blivit Greta med hela världen. 16-åringen, som förra hösten började skolstrejka för att uppmärksamma klimatfrågor, tog nyligen tåget ner till schweiziska Davos för att tala på World Economic Forum.

– Jag tycker att det är galet att folk samlas här för att prata om klimatet och så kommer de hit i privatflyg. Det är helt vansinnigt, säger Greta Thunberg på plats i Davos, enligt TV4 Nyheterna.

Och det är ingen underdrift att påstå att hennes starka budskap nått långt utanför Sveriges gränser.

Thunberg, som höll sitt tal inför världsstjärnor som Bono, hyllas nu efter sin insats i Davos.

FOTO: Wikimedia Commons

Greta Thunberg jämförs med Pippi Långstrump

Nyhetsbyrån AFP beskriver Greta Thunberg som konferensens absoluta stjärna med ”långa flätor och ett viktigt meddelande till världen”, skriver Expressen.

Enligt tidningen överöser även sajten Bild 16-åringen med superlativen och jämför henne med en ikonisk figur – i det här fallet Pippi Långstrump.

Gav Bono en känga

Inför konferensen i Davos passade Greta Thunberg på att ge en känga till flera av paneldeltagarna, som tagit flyget till konferensen i stället för tåg.

– Vissa säger att klimatkrisen är något som vi alla bär skulden för, men det är inte sant. Om alla är skyldiga så finns det ingen som bär ansvaret. Och några är ansvariga. Vissa människor, företag och framför allt beslutsfattare har vetat exakt vilka värderingar de har offrat för att fortsätta tjäna osannolikt mycket pengar, sa hon i sitt tal och avslutade med att ge en syrlig pik till deltagarna.

– Och jag tror många av er här i dag tillhör den gruppen.

Thunberg fick rungande applåder av publiken, ledd av U2:s frontman Bono.

Greta Thunberg inspirerar inte bara politiska toppledare och kändisar. Hon har även blivit en inspirationskälla till barn världen över. Bara under den senaste veckan fylldes Bryssels gator med tiotusentals barn för att skolstrejka och uppmärksamma Thunbergs budskap.

 

Greta Thunberg är verkligen som Pippi – stark och modig! Dela gärna vidare så fler kan ta del av hennes viktiga budskap!