Kollegornas fina gest till ensamma pensionärer – bjöd hela äldreboendet på glass: ”Fick ta så mycket de ville”

Tiina och Tommy driver glassvagnen i Borås tillsammans och när säsongen var slut för i år fanns det bra mycket glass över. Glass som de ville göra något bra med.

Så i stället för att slänga den fick paret från Borås en briljant idé, vilket P4 Sjuhärad var först med att berätta.

På grund av coronapandemin har de flesta företag haft det lite extra kämpigt under både våren och sommaren. Och så var läget även för Glasstorget i Borås.

Foto: Privat/ Shutterstock

Så efter en hel sommar på torget, med en glassäsong som officiellt var över, fanns det en hel del glass över.

Paret ville inte slänga glassen men visste inte vad de skulle göra med den.

Men snart fick Tiina en briljant idé.

Speciellt hjärta för dem

Tiina som har sin mamma boende på Finska Dagcentret i Borås visste att flera av de boende haft en tung period i livet nu under coronapandemin, så kanske skulle hon kunna lätta upp stämningen med lite glass.

 –  Jag har varit där mycket och firat jul och har ett speciellt hjärta för dem. Så visste jag att de haft en tråkig period nu under coronapandemin så varför inte bjuda dem på lite glass, säger Tiina till Newsner och fortsätter:

 – Jag tog upp telefonen och ringde till min mamma som blev jätteglad. Jag sa att imorgon kommer vi med glass.

Foto: Privat

LÄS MER: Äldreboendets briljanta lösning på besöksförbudet: ”Tårarna trillade ner för kinderna”

Tiinas mamma gick igång på idén och gick genast ut och satte upp lappar i matsalen. Hon ringde till tidningen och pratade med sina bekanta inne på boendet.

”Såg förväntansfulla ut”

Nästkommande dag rullade Tiina och Tommy in på gården till äldreboendet och fällde ned luckan. En hel drös med glasssorter fanns att välja på.

 – Det var rullstolar och rullatorer ute på gården. Alla såg riktigt förväntansfulla ut, säger hon till Newsner.

Till en början var de flesta lite blygsamma så Tiina fick tjoa på dem att ta för sig.

 – Till slut blev det riktigt festlig stämning. Flera av pensionärerna tog om flera gånger, andra ville testa alla smaker. Alla fick äta hur mycket de ville, säger Tiina och fortsätter:

Några kunde inte komma ut på gården men de fick leverans in på rummet. Det var riktigt kul att se.

Kanske blir repris

Tyvärr har glasstorget inte haft någon kassasuccé den här sommaren, då flera event som brukar vara på torget i Borås ställdes in. Men om de bestämmer sig för att öppna upp glasstorget även nästa sommar lovar hon att det blir glass till pensionärer igen.

LÄS MER: Här är boendet som ordnar kräftskiva för äldre: ”Att se dem bli så glada är det bästa”

– Absolut. Vi ska absolut inte slänga någon glass igen. Men då kanske det blir ett annat ställe vi bjuder på glass, säger hon till Newsner och skrattar.

Tänk vad lite glass kan göra för humöret? Så fint av Tiina och Tommy att tänka på andra och inte bara kasta den överblivna glassen.

Borde fler företagare ta efter konceptet? Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);