Stockholmaren Filip planerar ny massdemonstration – nu svarar polisen

Stockholmaren Filip Sjöström fick en böteslapp på 20 000 kronor efter att han olovligt arrangerade en demonstration mot pandemin och restriktioner.

Trots den våldsamma stämningen är FIlip i fas med att planera en ny demonstration, vilket polisen nu rustar för.

På initiativ av Filip Sjöström samlades ett hundratal personer på Medborgarplatsen i lördags för att protestera mot regeringens restriktioner som ska minska smittspridningen av covid-19. 

”Vanlig säsongsinfluensa”

Filip Sjöström har i flera intervjuer uttryckt sig skeptisk mot virusets egentliga hälsofara och dödlighet. Vilket fått honom att ifrågasätta nödvändigheten av en pandemilag och restriktioner som gör att verksamheter får stänga. 

– Jag ser ingenting som tyder på att det är värre än en vanlig säsongsinfluensa, sa Filip Sjöström om covid-19 i en tidigare intervju med SVT.

Foto: Instagram @filipmed_f

Vill få svenska folket att ifrågasätta covid-19

Via ett Facebookevenmang uppmuntrade han andra skeptiker att delta i ett demonstrationståg mellan Medborgarplatsen och Gamla stan i Stockholm, med förhoppningen att samhället ska öppna som vanligt igen. 

 – Jag ser att människor blir sjuka. Jag ser att människor får lite konstiga symtom som vi inte haft förut. Det går inte att komma ifrån. Speciellt för ett år sedan, i mars och maj, så var det något konstigt som hände. Men utöver det så vet jag inte. Och det är därför jag ställer väldigt mycket frågor och vill väcka det svenska folket i att ifrågasätta, sa Filip Sjöström under måndagen enligt Expressen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Planerar ny demonstration

Demonstrationen fanns det dock inget tillstånd för, och när polis ingrep skadades sex av dem i folkmassan.

Trots böter och tumult planerar Filip Sjöström en ny demonstration, vilket polisen nu blivit varse om. 

– Det kommer hända någonting den 20 mars, men jag vet inte exakt vad, sa Filip Sjöström till Aftonbladet under måndagen. 

Polisens svar

Polisen rustar nu för nästa demonstration. 
”Vi känner till att arrangören uppger att denne planerar en allmän sammankomst den 20 mars. Vi planerar för det, när vi närmar oss datumet kommer vi också ha en uttagen resurs för att hantera det”, skriver Stockholmspolisens presstalesperson Mats Eriksson i ett mejl. 

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required