<div class="fb-like" data-href="https://facebook.com/newsnervideo" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="false"></div>
6 oväntade knep som visar hur mycket munvatten faktiskt kan användas till.

6 oväntade knep som visar hur mycket munvatten faktiskt kan användas till.

<script data-adfscript="adx.adform.net/adx/?mid=168702&rnd=12341523"></script> <script src="//s1.adform.net/banners/scripts/adx.js" async defer></script>

Jag slutar aldrig att förvånas över hur vissa produkter tycks vara universallösningar på mängder av små, irriterande problem – och dessutom inom helt andra användningsområden än vad man hade kunnat tänka sig. En sådan produkt är munvatten. Själv har jag en förpackning ståendes hemma i badrumsskåpet, men den åker aldrig fram om det inte är för att skölja munnen. Fram tills nu. Tydligen finns det massa bra vardagsknep som kan lösas med hjälp av lite munvatten – vem visste till exempel att munskölj kunde rengöra och desinficera tvättmaskinen eller att det var utmärkt för att få blombuketten att stå sig lite längre? Kolla bara in detta, jag lägger då knepen på minnet direkt!  

<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [300, 600], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-mobile', [[300, 250], [320, 320]], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>
<div id="smartclip-ad"> <div id='smartclip-passback-ad'> <script type="text/javascript"> googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot('/125128856/newsner.se.smartclip.passback', [580, 400], 'smartclip-passback-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.defineSlot('/125128856/newsnerse-betwen-desktop', [[580, 400],[980, 300],[468, 400],[980, 240],[480, 400],[1250, 240],[1250, 300],[1250, 600],[1250, 360]], 'smartclip-ad').addService(googletag.pubads()); googletag.display('smartclip-ad'); }); window.sc_smartIntxtNoad = function(){ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('smartclip-passback-ad'); }); } </script> </div> </div>

1. Slut på kliandet

Allergiska reaktioner, nässelutslag, bett från insekter eller bi- och getingstick: allt kan lindras med hjälp av lite munvatten på kroppen. Det här kunde ju inte ha kommit lägligare, nu när de förrädiska myggen börjar lämna sina kliande avtryck!

Bildkälla: Youtube

tvattmaskin6

2. Fräscha upp tvättmaskinen

Luktar tvättmaskinen illa? Testa munvatten! Häll bara ner en deciliter i din tomma tvättmaskin och kör igenom ett sköljningsprogram så ska du snart se att det blir rent och fräscht. Munvattnet dödar nämligen bakterier och desinficerar tvättmaskinen. Det funkar lika bra mot smuts och mögel på andra platser i hemmet, som i toaletten eller på köksbänken.

Bildkälla: Youtube

tvattmaskin_youtube

3. En renare tandborste

I badrummet kryllar det av bakterier och om du har tandborsten ståendes i ett glas bredvid handfatet blir den inte särskilt fräsch. Det enklaste sättet för att få den ren och fri från bakterier? Munvatten, så klart. Stoppa ner tandborsten i munvattnet mellan 30 sekunder och 1 minut, skölj av och låt torka. Klart!

Bildkälla: settingforfour.com

tvattmaskin4

4. Vackra blommor

När man har en fin bukett där hemma är det riktigt tråkigt om den vissnar lite för tidigt. Men med lite munvatten kan du få dina blommor att stå sig flera dagar längre. Blanda en matsked av munvattnet med ungefär 2 liter vatten i din vas – och bakterierna som får dina snittade blommor att vissna kommer då att dö ut, vilket innebär att den fina buketten håller några dagar till.

Bildkälla: Pixabay

tvattmaskin5

5. Ingen mer illaluktande lök på fingrarna

När man har hackat lök eller vitlök, eller för den delen har ätit räkor, så spelar det ingen roll hur mycket tvål man använder – stanken bara vägrar ju försvinna från fingrarna! Men med lite munvatten på fingrarna behöver du inte råka ut för samma situation igen. Smart!

Bildkälla: Youtube

tvattmaskin2

6. Fräscha fötter

Efter en lång dag kan det vara skönt att koppla av och stoppa ner fötterna i ett varmt och skönt fotbad. Där kan faktiskt munvatten komma till användning: blanda bara ner 2,25 dl munvatten med varmvattnet så blir dina fötter snart fräscha, mjuka och luktar gott!

Bildkälla: hellawella.com

tvattmaskin3
Jag visste då inte att munvatten hade så här många smarta användningsområden. Dela gärna vidare till dina vänner så de också inser att munvatten är ett måste i hemmet!