7-åringen kallas för ”monster” – då ger lärarpappan mobbarna en läxa de aldrig glömmer

Hur länge ska vi tolerera att barn och unga utsätts för mobbning till den grad att de överväger självmord?

Det är ju helt vansinnigt att höra, än mer förbannad blir man inser att detta faktiskt är en epidemi som drabbar 60 000 barn och unga varje år – då snackar vi bara i Sverige.

För 7-årige Jackson Bezzant har hatet, hånen och hoten förföljt honom hela livet.

Han kan inte ens äta sin frukost i skolan utan att äldre pojkar går fram till honom och trakasserar honom.

De kallar honom saker som ”monster” och ”äcklig”.

Tack och lov var det till slut en lärare som gjorde det någon borde gjort för länge sedan – han stoppade den grymma mobbningen innan det eskalerade ytterligare.

Jackson oroliga pappa, Dan, rördes till tårar när han hörde detta.

Hans älskade son föddes med Treacher Collins syndrom, en sällsynt sjukdom som påverkar utvecklingen av ben och ansiktet. Jackson är nästan döv och har redan genomgått flera operationer för att återställa sin ena ögonhåla.

På grund av sitt utseende, har Dan bevittnat hur sonen blivit utsatt för svår mobbning – från människor i alla åldrar.

”En gång gick en kvinna förbi oss och vi kunde höra henne säga: ’Såg du den lilla pojkens ansikte?’, berättar Dan.

Efter att ha hört vad som hände med Jackson i skolan, bestämde sig Dan för att agera.

Men han förväntade aldrig att Facebook-inlägget skulle skapa en sådan reaktion som denna.

Scrolla ner för att se varför Dan ord har berört miljontals människor…

Facebook/DanBezzant

Detta är Jackson Bezzant, och han är på väg att fylla 8 år.

Jackson föddes med Treacher Collins syndrom, som kännetecknas av mer eller mindre omfattande missbildningar i ansiktet. Hans hörsel och syn är dessutom kraftigt nedsatt och han förlitar sig på hörapparater.

Som ni säkert förstår har denna lille kille gått igenom en hel del i sitt unga liv.

Facebook/DanBezzant

Nyligen fick Jacksons far, Dan, nyheter som lämnade honom förtvivlad till den grad att han grät öppet.

En morgon i skolan åt Jackson i cafeterian, när flera äldre pojkar började mobba honom. De kallade honom för ”monster” och mycket annat vidrigt.

Tyvärr händer detta ganska ofta och även andra vuxna kan vara väldigt grymma mot 7-årige Jackson.

”En gång gick en kvinna förbi oss och vi kunde höra henne säga: ’Såg du den lilla pojkens ansikte?’, berättar Dan.

Facebook/DanBezzant

Dan bestämde sig för att det fick vara nog nu. Han skrev ett inlägg på Facebook efter incidenten i skolan, ett inlägg med en kraftfulla och skrämmande ord:

Mitt hjärta ligger i bitar just nu… Det känns som om min själ har slitits ur mitt bröst… Denna vackra unga man är min son Jackson. Han måste uthärda en konstant flod av nedsättande kommentarer och hån, jag har aldrig varit med om något liknande. Han kallas ful, missfoster och monster på en daglig basis av sina kamrater i skolan. Han talar om självmord och han är inte ens 8 år!

Han säger att han inte har några vänner och alla hatar honom. Barnen kastar stenar på honom, knuffar honom och skriker dessa fasansfulla ord mot honom. Snälla ta en minut och tänk om det var ditt barn. Ta en minut och utbilda dina barn om särskilda behov. Prata med dem om medkänsla och kärlek till våra medmänniskor. Min sons tillstånd kallas Treacher Collins. Kanske kan ni till och med slå upp det. Han har fått uthärda fasansfulla kirurgiska ingrepp och har fler att vänta under de kommande åren. Hur som helst… Jag skulle kunna hålla på i evighet… Men snälla, utbilda era barn.

Snälla dela detta vidare. Detta ska inte kunna få hända någon i hela världen.

Facebook/DanBezzant

Vädjar till alla föräldrar

Dan hade aldrig väntat sig att hans Facebook-inlägg att sprida sig som en löpeld, men det är precis vad som hände.

Nu har de andra barnen på Jacksons skola närmat sig honom och hans familj, de vill bli vän med Jackson och skydda honom från hatarna.

Dan påpekar att han inte vill skylla på Jacksons lärare eller på skolan. Istället säger han ansvaret ligger hos föräldrarna, att uppfostra sina barn att lära sig respekt, vänlighet och acceptans.

Facebook/DanBezzant

”Jag vill föräldrar att se mitt inlägg och känner min hjärtesorg”, säger han. ”Snälla utbilda era barn och låt dem veta att mobbning inte är OK.”

Dan säger att hans Facebook-inlägg också lett till att han och Jackson fått kontakt med två andra familjer i området, som också har barn med Treacher Collins syndrom… de planerar nu att träffas för leka!¨

Facebook/DanBezzant

Respekt till pappa Dan för att du står upp för din son och mot mobbningsepidemin!

Jackson är värd så mycket mer än att få ta emot hån och hat, bara på grund av sitt utseende.

Dela gärna vidare denna inspirerande och kraftfulla berättelse med dina vänner på Facebook om du också tycker att vi måste bli ännu bättre på att ta avstånd mot mobbning!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);