Han grävde en mysig hobbit-håla i sin egen trädgård helt utan ritning.

Är du som jag och brukar fantisera om att bo i Villa Villekulla eller Muminhuset? Det är nog många av oss som drömmer om ett hem från sagornas värld. Den här Tolkin-beundraren från England bestämde sig för att göra slag i saken. Tillsammans med en kompis byggde Ashley Yeates en mysig Hobbit-håla i sin egen trädgård. – Vi gjorde ingen research egentligen men vi har så klart sett alla filmerna, säger han till Daily News.

Det var två år sedan som Ashly Yeates, byggnadsexpert och designer från Bedford i England, påbörjade projektet med att bygga en hobbit-håla i sin trädgård.

hobbit 1

 

– Jag gillar att bygga saker som kan ge människor en kick, säger Yeates.

hobbit 3

 

När äppelträdet som tidigare stod i trädgården blev dåligt fick det breda väg för det ambitiösa byggprojektet.

hobbit 4

 

För att försäkra sig om att byggnaden blev solid byggde vännerna en stadig träram.

hobbit 5

 

Innan de förseglade byggnaden och lade över jorden så adderade de ett extra lager tätning för att hålla fukten ute.

hobbit 6

 

Det finns flera bekvämligheter i hålan som köksbord, bänkar och arbetsytor.

hobbit 7

 

Bänken är klädd i rött filttyg och under finns ett praktiskt skåp.

hobbit 8

 

Ashely har också byggt ett hemmabiosystem i hålan utrustat med projektor och automatisk nedfällbar bioskärm. Perfekt för ett Sagan om Ringen-maraton!

hobbit 9

 

Hobbit-hålan är stor nog för att vara bekväm för tre vuxna. Barnen i grannskapet älskar krypinnet och enligt Ashely har så många som tio av dem lekt i huset på en och samma gång.

hobbit 10

 

För att ha jobbat utan ritning lyckades vännerna bygga en välutrustad bostad. Hobbit-hålan har både dimmers och air conditioning!

hobbit 11

 

De karakteristiska hobbit-hålorna är hem till hoberna i J.R.R Tolkiens episka berättelse Sagan om Ringen. Det tog ett år för Yeates att bygga krypinnet tillsammans med kompisen Alec Wright.

hobbit 2

 

– Jag skulle bli jätteglad om någon beställde ett eget Hobbit-hål av mig. Det skulle kunna vara flera rum och alla möjliga saker, säger Ashley.

hobbit 12

 

Ashely dokumenterade projektet på sin Tumblr The Homemade Hobbit Hole.

Publicerad av Hemmaliv, gilla gärna: