Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Glädjebeskedet: Nu kommer den riktiga sommaren tillbaka.

Är det äntligen dags för lite sommarvärme? Enligt SMHI är tendensen positiv och danska TV2:s prognos förkunnar att det snart blir upp mot 25 grader varmt i södra Sverige. – Kommande helg ser det ut som att ett högtryck kan koppla greppet, säger Emil Björck på SMHI.

Kraftiga vindar, ihållande regnoväder och låga temperaturer. Det är så det svenska sommarvädret har sett ut på många håll.
Men det finns förhoppningar om att augusti månad kan komma att bjuda på mer sol och värme. Enligt SMHI ser det ut som ett högtryck kan etablera sig över södra och mellersta Sverige till kommande helg.
– Söder om Härjedalen ser det ut som att ett högtryck växer till sig söderifrån. Sedan får vi se till vilken grad, säger Emil Björck på SMHI.
Danska TV2 ser också att ett högtryck är på ingång. Och det är inte bara positivt för Danmark, utan även också de södra delarna av Sverige.
TV2:s prognos sträcker sig en bit in i nästa vecka och där talar man om temperaturer mellan 23 och 27 grader. Enligt TV2:s karta kommer den värmen även att etablera sig i södra Sverige.

Uden for redaktionens vinduer her til morgen er det meget gråt. Så vi varmer os ved denne historie fra TV 2 Vejret fra i går aftes.

Posted by tv2.dk on Sunday, July 26, 2015

I Norrland ser det dock ut som om det ostadiga vädret stannar kvar även nästa helg.
– Där kommer ett nytt lågtryck in över helgen, säger Emil Björck.
Den här veckan då? Jo, möjligheterna till sol ökar långsamt. Men det är inte något tal om en kraftfull förändring när det gäller temperaturen.
– Det blir omkring 20 grader i solen, så det blir ingen stor omställning i veckan, säger Emil Björck.

Vill du har fler väderartiklar i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.

 

Läs mer om...