Gubben skäller ut servitrisen varje dag – när han dör 7 år senare avslöjas det otänkbara

Gubben skäller ut servitrisen varje dag – när han dör 7 år senare avslöjas det otänkbara

Behandla andra som du själv vill bli behandlad – för goda gärningar gör dig gott. Det är ett gammalt ordspråk som må ha använts vid otaliga tillfällen, men det är alltid lika sant. Det bevisar historien om butikschefen som hjälte den fattige pojken. Det bevisar historien om pojken som fick en strålande idé när läraren gav klassen en märklig uppgift.

Och det bevisar framför allt den här historien om servitrisen Melina Salazar.

Oavsett regn, sol eller stormvindar så möts gästerna på restaurangen där Melina Salazar alltid av ett vänligt leende. Hon är en människa som inspirerar alla i hennes närhet att se det goda i livet. Man kan ju trots allt inte göra så mycket annat.

Där hon jobbar var det under 7 års tid en man vid namn Walter ”Buck” Swords som kom för att äta varje dag. Men den 89-årige mannen var inte vilken gäst som helst. Han klagade och gnällde alltid. Skapade uppståndelse med sina upprörda utbrott. Ingen gillade Walter och han bemöttes aldrig med kärlek och värme.

Förutom av Melania Salazar.

walter
Facebook

Varje dag under dessa år behandlade hon den 89-årige mannen med samma värme. Hon tog emot med ett leende. Serverade maten med stil. Och tog varje tillfälle att utbyta ett par vänliga ord. Trots att Melania alltid möttes av förolämpningar och dåligt humör.

Åren gick och samma procedur utspelade sig varje dag. Mötet blev nästan terapeutiskt för Melania, som trots allt gillade Walter och också förväntade sig träffa honom varje dag hon var på jobbet. En dag förändras allt. Walter dyker inte upp på restaurangen.

Melina går direkt och börjar söka i lokaltidningens dödsannonser. Där ser hon vad hon fruktade: Walter har lämnat jordelivet.

Youtube

Nästa dag dyker det upp en advokat på restaurangen. Han söker efter Melania. De två går och sätter sig och börjar prata. Samtalet går snabbt från kallprat till att handla om Walter ”Buck” Swords. Han berättar att 89-åringen i flera år pratat om hur varm och vänlig servitrisen alltid var. Att han alltid såg fram emot det där besöket på restaurangen.

Melania lyssnade med ett leende på läpparna. Men bara sekunder senare skulle hon få ett chockerande besked.

Walter pratade inte bara varmt om henne. Han lämnade också en del av sitt arv till henne. Ett arv som bestod av 50 000 dollar (ca 457 000 SEK) och en bil. Melania kunde inte hålla tårarna tillbaka när advokaten gav henne beskedet.

Hör henne berätta om det otroliga beskedet här nedanför.

Goda gärningar belönas alltid – ibland på de mest oväntade sätt. Det är den här historien verkligen ett bevis på. Jag hoppas att Melania kan inspirera oss alla till att se bortom människors svagheter, och alltid försöka behandla varandra med värme och respekt. Man kanske inte får ärva en halv miljon kronor, men det finns i alla fall ingenting att förlora.

Därför hoppas jag att vi delar den här historien så att alla får ta del av den!