Hästar hittades svårt skurna i hagen – nu riskerar en av dem att dö: ”Jättehemskt”

När Michelle kom ut i hagen möttes hon av en otäck scen.

Två av hennes tre hästar hade skärskador på benen. Nu riskerar en av hästarna att mista livet, rapporterar SVT Halland.

Det är bara några månader sedan Michelle flyttade till Hasslöv. Trots det har hon redan varit med om något fruktansvärt.

När Michelle kom ut i hagen i måndags möttes hon av otäcka scener. Två av hennes tre hästar hade nämligen blivit skurna i benen.

–  När jag närmade mig ser jag att det är helt öppet och att han hade fullt med blod på benet, säger hon till SVT Halland.

Foto: Shutterstock/ TT

Först ville Michelle inte tro att det var en människa som hade skadat hästarna. Men när man senare såg att ytterligare en häst hade liknande skador tvekade hon inte på att det var en person som skadat hennes djur.

– Det är perfekta snitt och det är inga trådar i det heller. Och skulle de ha fastnat så det blev sår då hade stolparna legat ned, säger hon till SVT Halland.

Incidenten har gjort Michelle orolig och hon har svårt att sova på nätterna.

– Det är jättehemskt, alltså jag grät som en bebis, förklarar hon.

Polisanmälan lades ned

Michelle polisanmälde händelsen men den lades ned i brist på bevis.

Nu har Michelle beställt övervakningskameror som ska täcka gården och göra platsen lite säkrare för hästarna.

Men under tiden kan hon bara hoppas på att hästarnas sår läker. Däremot har en av hästarna ett så pass allvarligt sår som inte går att sy ihop att hon kan tvingas behöva avliva honom.

Inte första gången hästar drabbas

Men det är tyvärr inte första gången hästar skadas i sina hagar i Halland. Förra året hittades flera hästar med liknande skador.

Flera av hästarna var skurna i benen, andra i manken. Och så sent som i juni 2020 tvingades man avliva 4 hästar till följd av skadorna.

I augusti samma år hittade hästuppfödaren hästuppfödaren Sofie Skylvik sin häst Sanny med allvarliga skärskador under svansen.

Samma månad hittades ytterligare en häst med skador i underlivet, den gången var det  i ett stall utanför Veddinge som den fruktansvärda händelsen inträffade.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required