Regeringen kräver svar från Dramaten – efter dokumentären om Josefin Nilsson

Sångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson gick tragiskt bort 2016. Tre år senare släpptes dokumentären ”Älska mig för den jag är”, som skildrar Josefins liv i ett destruktivt förhållande där hon misshandlades av sin parter, vilket psykiskt bröt ner henne.

En man som dömdes för misshandel på Josefin jobbar fortfarande kvar vid nationalscenen Dramaten, och nu vill regeringen ha svar. Enligt TV4 kan det bli tal om sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar övergrepp.

 

Trots att en mannen, anställd vid Dramaten, dömdes för misshandel på sångerska och skådespelerskan Josefin Nilsson under 90-talet så fick han jobba kvar vid Dramaten.

Efter att dokumentären om Josefins liv nåt strålkastarljuset har flera rasat mot de som visste om vad mannen höll på med, men som inte gjorde något.

Josefin Nilsson. Foto: Jack Mikrut/TT

Alexander Karim, Morgan Alling, och Peter Jöback är bara några av de som aktivt visat att de vägrar blunda för sådant, för att ge Josefin upprättelse. Nu tar även Regeringen sitt ansvar.

Under tisdagen ska kulturminister Amanda Lind träffa Dramaten för att få svar på varför ingenting gjordes, och framförallt ta ett beslut gällande framtida sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar övergrepp.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

 

Dela om du är en av de som tycker att sanktioner mot arbetsgivare som ignorerar övergrepp ska bli aktuellt. 

#jagtackarnej och #brinnförJosefin