Det här händer med din kropp när du äter 2 bananer varje dag.

Så länge jag kan minnas har jag alltid gillat bananer. Det är perfekt som mellanmål, i yoghurten eller som ingrediens i bakverk. Du kan ju använda bananer i nästan vad som helst, men när allt kommer omkring så är det nog den goda smaken som gör banan så populär. Men inte nog med att det smakar gott, bananer är också väldigt nyttigt. Så vad händer om du äter 2 bananer varje dag? En hel del positivt, visar det sig.

1. Mot depression.

Studier har visat att de krokiga, gula frukterna kan hjälpa dig att övervinna depressiva syndrom, eftersom bananer innehåller höga halter av aminosyran tryptofan, ett ämne som i kroppen omvandlas till serotonin. Serotonin är ett signalämne som brukar kallas för kroppens glädjehormon.

2. Skyddar mot högt blodtryck.

Bananer kan hjälpa att motverka högt blodtryck skydda dig mot stroke och hjärtinfarkt. Bananer innehåller lite natrium, men är mycket rik på kalium, vilket skyddar hjärtat och har en kärlutvidgande effekt. Bananer innehåller heller inget salt och det är en viktig viktig faktor för att sänka blodtrycket.

3. Motverkar astma.

Barn mår bra av att äta bananer, men de innehåller inte bara viktiga vitaminer. En studie gjord vid Imperial College of London visade att barn som åt en banan om dagen löpte 34 procent mindre risk att drabbas av astma.

4. Bra för blodet.

Bananer är en perfekt komplement till dig som har järn- och blodbrist. Din kropp behöver järn för att producera röda blodkroppar och hemoglobin. Ät bananer så stimulerar du blodtillförseln i din kropp.

5. Lindrar PMS-symptom.

Bananer innehåller höga nivåer vitamin B6 och det tror en del forskare kan lindra klassiska PMS-symptom som till exempel humörsvängningar. Även järn, vilket det finns i bananer, har visat sig ha en positiv effekt mot PMS-symptom..

6. Bra för magen.

Enligt en studie baserad på sjuka barn i Bangladesh, kan bananer kan hjälpa mot förstoppning och diarré. Det höga fiberinnehållet i bananer bidrar till att förbättra tarmrörelserna och vid diarré kan bananer hjälpa till att återställa elektrolytnivåerna, särskilt av kalium.

7. Ger energikick.

Idrottsmän och idrottskvinnor brukar ofta äta banan för att fylla på energinivåerna. Kanske inte så konstigt, för frukten innehåller tre naturliga sockerarter – sackaros, fruktos och glukos i kombination med fiber. En banan ger en omedelbar, varaktig och betydande ökning av energi. Forskning har visat att 2 bananer ge tillräckligt med energi för en ansträngade träning i 90 minuter.

8. Ökar hjärnkapaciteten.

Hjärnan har sina behov för att fungera. Bland annat behöver den glukos och kalium som bränsle. Färsk frukt är rikt på kalium och glukos. Dessutom ger en medelstor banan dig 37 mg magnesium, en mineral som hjälper hjälper hjärnan att hålla sig i trim.

9.Motverkar stress.

Ingen gillar väl att vara stressad? B-vitaminer har fundamental betydelse för din förmåga att motstå stress. Här kommer bananer in i bilden igen, för den där gula böjda saken är nämligen rik på just B-vitaminn.

Visst finns det så mycket posivit med att äta banan varje dag? Dela gärna med dig av listan om du tycker att fler borde veta detta.