Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Katten Glitter försvann och hittades 156 mil hemifrån. Nu har han och husse återförenats.

Vi har tidigare berättat om Sammy Karlssons katt Glitter, som försvann från hemmet i Bromölla och hittades 8 veckor senare av en familj i… Frankrike och staden Nîmes, 156 mil hemifrån. Men efter sin långa utflykt är Glitter nu äntligen tillbaka på svensk mark.

Eftersom den norska skogskatten Glitter är chipmärkt med id-märkning så kunde familjen i den franska staden Nîmes få kontakt med Sammy Karlsson i Bromölla när de hittade den försvunna katten tidigare i höstas.

Glitter har sedan dess fått spendera ett par månader på semester i Frankrike för att vaccineras och skaffa franskt pass – men på måndagen återförenades äntligen katten med sin svenska husse. Detta sedan Sammy tagit en flygtur ner till södra Frankrike.

– Har man en katt så får man ta hand om den. Och det är ju Sveriges mest berömda katt, klart den måste hem! Hade jag lämnat den i Nimes hade jag fått ungarna och många andra på halsen, säger Sammy Karlsson till Sydöstran.

Hur Glitter hamnade ända nere i Frankrike är en gåta som vi aldrig lär få svar på. Inte heller lär Sammy ha lättare att förstå Glitters spännande historier nu.

– Nu talar Glitter bara franska, så det går inte att få ur honom något begripligt. Men jag tyckte han sa ”Rom”, säger Sammy till Sydöstran.

Älskad katt hemma igen!

Publicerat av Sydöstran den 19 januari 2016

Publicerad av Newsner djur, gilla gärna

 

Läs mer om...