Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Shetlandsponnyn överraskade alla och födde en mula. ”Vi trodde inte det var sant.”

Kärleken hittar alltid en väg!

Här om dagen skrev vi om stoet Rut som oväntat födde en mula, alltså ett föl med en häst som mamma och åsna som pappa, på en Ridskola i Lund.

Det visar sig att precis samma sak har hänt tidigare Värmland, det skriver hästmagasinet Hippson.

 Emelie Karlsson köpte en shetlandsponny i december förra året som heter Daisy. Tanken var att använda stoet mest som sällskap. Hon berättar att Daisy var snäll men också busig och envis så som shetlandsponnyer har i blodet.

När Emelie köpte Daisy var stoet 7 gammalt och de hade ingen aning om att hon var dräktig. De trodde bara att hon hade lite hull som många sådana hästar har.

 Men den 30 maj damp det ner en oväntad gåva.

 – Då kom den stora överraskningen, nämligen lilla Dolly. Daisy hade fölat i sin box under natten. Vad som mötte oss den morgonen trodde vi inte var sant. Men man får vara tacksam och glad för att allt hade gått så bra och att båda mår fin, säger Emelie till Hippson.

 Men det var bara den första överraskningen. Till Emelies stora förvåning var det inte en liten shettisbebis som stod i boxen – utan en liten mula.

– Som det känns just nu kommer Dolly att få stanna hos oss. Det vore väldigt spännande att få följa med på något helt nytt och få se hur hon utvecklar sig. Hon har en härlig personlighet och är full av bus. Samtidigt är hon nyfiken och social, det sägs att mulor är väldigt intelligenta. Hon växer som bara den, snart är hon större än sin mamma. Så var ska detta sluta? Säger hon till tidningen.

 Vem som är pappan till Dolly är fortfarande ett mysterium.

 

Tänk ändå! Att livet tar sådana vändning. Var med och dela den här fantastiska historien för djurens skull.

 

Newsner Djur står på djurens sida. Gilla om du också gör det.

 
 

Läs mer om...