Efter 22 år isär återförenas bästa vännerna, men ingen var beredd på den här reaktionen

Hon hade plågats och torterats bara för att göra konster och uppträda inför människor. Elefanten Shirley hade levt ett helvete på cirkus, men efter många år i fångenskap var hon nu äntligen fri och redo att föras till ett djurreservat i amerikanska Tennessee.

För första gången på 20 år fick hon träffa en annan elefant, Tara. Media samlades, publiken drog efter andan och det speciella ögonblicket lämnade ingen oberörd – det var så uppenbart hur mycket det betydde för Shirley.

Men det skulle komma att bli än mer speciellt… för Shirley skulle snart få träffa ytterligare en elefant, en elefant med en speciell plats i hjärtat.

22 år tidigare hade Shirley träffat elefanten Jenny på cirkus. De båda elefanterna blev snabbt bästa kompisar och var oskiljaktiga – men så småningom förflyttades de till olika zoo och tappade kontakten.

Men trots den långa separationen glömde de aldrig varandra… och efter 22 år var det så dags att återförena de två bästa vännerna i fristaden dit Shirley nu hade anlänt.

Ögonblicket filmades år 2000 och blev till en dokumentär, och det var scener som ingen någonsin kommer att glömma. De omfamnade varandra, var så ivriga att komma nära varandra att de böjde stålgallret emellan sig – och när de sedan släpptes ut tillsammans höll de sig inte på mer än en meters avstånd ifrån varandra, trots att de hade en enorm yta att röra sig på!

Ungefär 3 minuter och 30 sekunder in i klippet här under får du se när Shirley träffar Jenny efter alla dessa år isär. Det är ett klipp som har rört miljoner människor till tårar och som är ett perfekt exempel på den kärlek och omsorg som djur visar till varandra.

Sex år senare gick Jenny tyvärr bort på grund av sjukdom, men jag är så otroligt glad att hon fick tillbringa sina sista år tillsammans med sin bästa vän.

Elefanter hör inte hemma på cirkus. Dela den här videon för att visa alla hur viktigt det är att de får vara tillsammans ute i det fria!