Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Det 215-åriga trädet välte i stormen. Hemligheten som avslöjades förbluffar nu arkeologer över hela världen.

För mig som är histrorieintresserad är sådana här upptäcker något som jag kan läsa i timmar om. Förmodligen hade väl ingen upptäckt detta om inte en storm dragit förbi över Irland byn Collooney, men vi får väl tacka vädrets makter för att den visade upp detta fynd.

För det 215-åriga irländska trädet doldes en hemlighet. I rotvältan kvarlevorna från en ung man som dog en våldsam död under medeltiden, skriver Irish Mirror.

I hålet som blev efter att trädet slitits från sina rötter gjordes upptäckten. Flera arkeologer kallades till platsen och de blev förbluffade av vad de såg.

The upper portion of the skeleton under excavation, trapped in the root matrix of the collapsed beech tree.

Posted by Sligo-Leitrim Archaeological Services on den 8 september 2015

I rotvältan fanns nämligen överdelen av ett medeltidsskelett. Benresterna som låg i gropen ska enligt arkeologerna tillhört en ung man, 17-20 år gammal. Den tekniska undersökningen visade att mannen dött någon gång mellan år 1000 och år 1200.

The lower leg bones of the skeleton remain in the grave, undisturbed. The upper leg bones (femora) were broken when the tree toppled over.Photo: Thorsten Kahlert

Posted by Sligo-Leitrim Archaeological Services on den 8 september 2015

Arkeologerna konstaterade att mannen utsatts för våld, man hittade skador på både revbenen och en hand, som troligen orsakats av en kniv. En mer djupgående analys av resterna pågår, enligt Irish Mirror.

Publicerad av Newsner Häftigt, gilla gärna

 

Läs mer om...