Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Klartecken: Nazister får sprida propaganda i skolan. Men tiggarna vill SD ha bort.

I Tyskland brände de böcker på bål – nu måste alla skolor erbjuda dem bokbord.
Det är fritt fram för nazister att sprida propaganda i svenska skolor.
– Då måste man tacka ja till dem också. Man måste behandla alla lika, säger Ulrika Lindmark, jurist på skolverket till ETC.

Sverigedemokraterna vill stoppa tiggeriet på gatan. Men att stoppa rent nazistiska eller rasistiska organisationer från att sprida propaganda – det kan inte en skola göra.
Frågan aktualiserades när Sverigedemokratisk ungdom fick plats på Agnebergsgymnasiet i Uddevalla under en temadag inför valet. Beslutet följdes av stora protester bland elever och skolan tog dit polis för att hålla elever i schack.

Skolverkets jurist slår nu fast att ”inget parti kan portas på grund av sina åsikter” och det finns ingen möjlighet att stoppa partier för att de har odemokratiska åsikter.
– Man ska bjuda in objektivt. Ett sätt kan vara att bjuda in alla partier som sitter i riksdagen, eller alla partier i kommunfullmäktige där skolan finns. Men om det skulle höra av sig andra partier som inte finns med i den politiska församlingen, då måste man tacka ja till dem också. Man måste behandla alla lika, säger Ulrika Lindmark.

Alla skolor som försöker förbjuda något parti riskerar att JO-anmälas. Bara i samråd med polisen, och om det råder misstankar om ordningsstörningar eller kravaller, kan det tillåtas förbud.
Bra, tycker nog Sverigedemokraterna. Men vad säger de om att ännu mer extrema partier tillåts? De vill ju ha bort tiggare och i förlängningen innebär detta att även nationalsocialistiska svenskarnas parti, vars retorik ofta kan beskrivas som hets mot folkgrupp, måste erbjudas bokbord och få vara med i debatter.

Så vad säger Jimmie om muslimer från al-Qaida kommer förbi för att diskutera rätten till terrorbombningar? Ingen kan ju portas från svenska skolor på grund av odemokratiska åsikter.
Kanske denna alternativa valaffisch kan vara något för Sverigedemokraterna?