Ungdomar uppträdde misstänksamt utanför Solliden. Visade sig att de jagade Pokémon.

Inte ens kungen kommer undan från den nya Pokémon-flugan som har drabbat landet som en feber. Nu ska några ivirga Pokémonjägare ha försökt göra intrång på kungens sommarresidens.

Hur ska det här sluta egentligen?

 

Natten till tisdagen fick nämligen oväntat besök på sin sommarresidens Solliden. Det slutade med att skyddsvakter fick motabort Pokémonjägarna utanför grindarna.

– Antagligen fanns det någonting i närheten av Solliden som de var ute efter, säger Sven Stensson vid Ölandspolisen, till Aftonbladet.

Ungdomarna som letade efter de digitala djuren fick blankt nej vid Sollidens portar eftersom det är ett skyddsobjekt som är stängt och bevakat nattetid. När vakterna såg ett gäng ungdomar med ficklampor misstänkte de att de var några som förberedde sig på att göra olaga intrång.

 Men när de konfronterade de misstänkta så visade det sig alltså att det rörde sig om Pokémon spelare.

 Det var Ölandsbladet som först rapporterade om händelsen och de lyckades få en intervju med en av Pokémonjägarna.

– Inne på Solliden ska det finnas hur många Pokémon som helst, säger en av spelarna till tidningen.

 Ungdomarna är inte misstänkta för något brott och kommer undan med blotta förskräckelsen, och kanske besviken över att inte fånga en sällsynt Pokémon.

– Det fanns en rimlig förklaring till varför de befann sig där. Och de var aldrig inne på området. De är välkomna att komma tillbaka dagtid. Då får de jaga hur mycket som helst, säger Sven Stensson, poliskommissarie vid Ölandspolisen.

 Det finns tydligen flera fördelar med att vara kung – man har tillexempel många Pokémon för sig själv! 

Tyck gärna på gillaknappen här nere för mer nyehter om kungafamiljen! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.