Studenterna köper soffan på loppis – då upptäcker de änkans hemliga skatt

Det går verkligen att hitta fynd på loppisar och auktioner. Fråga bara Emil som hittade ett hemligt fack när han köpte en 125 år gammal byrå. Eller kvinnan som köpte lakan för 100 kr, men hittade en brosch i dem som var värda tiotusentals kronor.

Eller så kan man fråga de här tre studenterna från New York. De köpte en gammal, sliten soffa på loppis för 20 dollar (ca 178 kr). Men de hann knappt använda den innan de upptäckte att den bar på en stor hemlighet.

Reese, Cally och Lara pluggade tillsammans på The State University of New York. 2014 var de också rumskamrater. När deras gemensamma boende behövde en soffa begav de sig till en loppis för att fynda. De hade inte pengar till någon dyr soffa, så väl på plats var glädjen stor när de fann en för 20 dollar. De tyckte att den passade perfekt, trots att den var rejält nersutten och kantstött.

När de en tid senare tittade på en film tillsammans kände de någonting märkligt i ena armstödet. De var tvungna att öppna upp och kolla vad det var för något.

Det de fann lämnade alla tre i chock. Där fanns nämligen ett kuvert med 700 dollar (ca 6200 kronor). De visste nu att soffan bar på en hemlighet – och kände på sig att det fanns mer att finna.

Efter ett febrigt sökande fann de sedan flera kuvert – som sammanlagt innehöll 40 000 dollar (ca 357 000 kronor). Som ni förstår, så blev de fullständigt galna.

Men i yran över alla dessa kontanter hittade de också ett namn på ett kuverten. De visste direkt att pengarna tillhörde en person – och att de skulle hitta pengarnas rättmätige ägare.

De sökte upp kvinnan vars namn stått på ett av kuverten. Dagen efter stod knackade de på hennes dörr. Det visade sig att pengarna också bar på en speciell historia. Hon berättade att pengarna var någonting som hon och hennes make sparat ihop under 30 år och gömt inuti soffan. Efter att hennes make gått bort ville hon bara sova på soffan – det kändes bara ensamt och tomt att sova i den stora sängen. Åren gick och kvinnan glömde då helt borta pengarna som var gömda i soffan. Hennes dotter visste inte heller i sin tur om pengarna. En dag bestämde hon sig för att göra sig av med den gamla, slitna soffan – och i stället köpa mamman en ny säng.

Men pengarna kom alltså åter i hennes ägo tack vare tre studenter som fyndade på loppis. Helt otroligt!

Som tack fick studenterna 1000 dollar (ca 9000 kronor) var. Det tyckte hon onekligen att deras godhjärtade gest var värd.

Hör studenterna själva berätta om den osannolika händelsen i klippet nedanför.

Dela gärna denna osannolika berättelse med dina nära och kära. Den får en verkligen att tappa hakan och tankarna att springa iväg över vad gamla fynd på loppis kan innehålla. Och dessutom blir man glad över att studenterna omedelbart gjorde det enda rätta!