23-åriga tjurfäktaren ska göra debut – sekunder senare får han smaka på sin egen medicin

Jag är inte ensam om att tycka att tjurfäktning är en hemsk företeelse som borde förbjudas. Det finns ingenting roligt med att plåga ett djur, dessutom är det livsfarligt för alla inblandade.

Vi skrev nyligen om en händelse där en matador blivit stångad, nu har det hänt igen.

En ung tjurfäktare, 23 åriga García Navarrete skulle i söndags den 2 april 2017 göra debut på Spaniens största arena, Las Ventas i Madrid.

Kampen mellan García och hans motståndare den 450 kg tunga tjuren bevittnades av 10 000 personer. De starka bilderna visar hur tjuren spetsar den unge mannen och kastar honom i luften innan han direkt attackerar igen.

Åskådarna som till en början trodde att tjurfäktaren bara blivit stångad en gång fick senare veta att av den ansvarige läkaren att han blivit penetrerad fyra gånger.

Två gånger i halsen och på två olika ställen i käken.

Man hör skrik från läktaren medan flera matadorer rusar ut på arenan för att distrahera tjuren så att García kan bäras bort.

De allvarliga skadorna behandlades först på plats innan García kunde föras till sjukhus där hans tillstånd beskrivs som kritiskt.

Han ska vara glad att han överlevt.

Katalonien har förbjudit tjurfäktning sedan 2012, men det är fortfarande tillåtet i andra delar av Spanien, Frankrike, Colombia, Mexiko, Peru och Portugal.

Nu måste vi sätta ner foten mot tjurfäktning en gång för alla, DELA om du också tycker att tjurfäktning borde förbjudas!