Fastkedjad pitbull räddades från iskylan – nu gör hon succé som polishund

Pitbulls har tyvärr ett dåligt rykte och blir ibland felaktigt utpekade som ”kamphundar”

Många människor tror att hundrasen är den mest våldsamma och aggressiva som finns. Okunskapen påverkar definitivit när det kommer till hundadoptioner och många väljer helt enkelt bort rasen på grund av fördomar. 

Och trots att de allra flesta djurvänner vet att det inte är rasen som är aggressiv, utan människan som uppfostrar hunden, så fortsätter pitbulls att bli illa behandlade. 

Kiah är en av många pitbulls som inte fick den kärlek alla hundar förtjänar i livet – förrän nu. 

Och hennes smått otroliga historia är om något värd att sprida vidare. 

CNN Edition

När Kiah räddades från vanvård stod hon fastkedjad ute i iskylan. Men en polis räddade henne och snart fick hon mycket mer än en andra chans i livet.

Hon fick ett gyllene tillfälle att visa upp rasens bästa sida, genom att arbeta sida vid sida med polismännen i New York.

Facebook/CPPD K-9 Kiah

Kiah är inte bara den första pitbullen som jobbar som polishund i delstaten New York, hon klarade även utbildningen med bästa betyg.

På testerna imponerade Kiah på alla – inklusive sin ägare Justin. 

Facebook/CPPD K-9 Kiah

”Alla pitbulls är inte otrevliga och aggressiva, Kiah är ett perfekt exempel på det. Hon älskar alla, är vänlig och även om hon kom från hemska missförhållanden visade hon i slutändan att hon har ett hjärta av guld”, säger hundföraren Justin Bruzgul.

Facebook/CPPD K-9 Kiah

Och medborgarna i staden känner sig trygga vid Kiah sida.

Tillsammans är dom ofta ute och pratar med befolkningen. 

Nu hoppas Justin, som tog hand om Kiah, att hunden ska fortsätta övertyga fler om att pitbulls är ofarliga och att de faktiskt kan hjälpa samhället, precis som alla andra polishundar.

Facebook/CPPD K-9 Kiah

För tillfället fokuserar Kiah och Justin på att förebygga brott, men också för att bekämpa fördomarna som omgärdar just Kiahs ras.

Vi önskar dom all lycka till i fortsättningen!

Dela och gilla gärna denna modiga hunds berättelse, om du också hoppas att det stigma som omger pitbulls försvinner snart!