75-åringens nakenbilder sprids som en löpeld – budskapet borde vi alla dela vidare

Det finns många människor som försöker göra världen till en bättre plats – ett utmärkt exempel på detta är den amerikanska fotografen Jade Beall. 

Genom åren har hon genom sina vackra fotografier försökt ändra på hur vi ser på våra kroppar, bland annat står Jade Beall bakom den uppmärksammade fotoboken ”Bodies of Mothers”, som beskriver synen på kvinnokroppen och samhällets skeva ideal.

Hon har även startat sajten ”You Are Beautiful”, ett forum och källa till stöd för kvinnor och framför allt mammor med fysiska besvär efter barnafödande.

I Jade Bealls nya projekt har hon fotograferat Gerry, 75, och Darwin, 70 – ett par som var varit tillsammans i över 20 år. 

Titta gärna på bilderna här nedan och läs om det starka budskapet bakom fotoserien:

© Facebook/Jade Beall Photography

Så här skriver fotografen Jade Beall: 

”Gerry, 75, och Darwin, 70, har varit kära i över 20 år.

Jag vägrar att acceptera tanken (mestadels i västvärlden) om vad hos människan som anses vara vackert, särskilt när det gäller den heliga fartyget vi kallar vår kropp.

Varför kan vi inte omfamna en miljon eller miljarder definitioner av vad som är vackert?

© Facebook/Jade Beall Photography

”Alla sorters kroppar: hud som blir slapp, strechtas ut, säckar ihop, rynkor, brännskador.. Huden formar sig likt Fibonaccital över våra bräckliga och starka ben, byggda av samma material som stjärnorna, som samverkar för att skapa detta fenomen som kommer till liv för en kort period och som vi kallar … kroppen.

Alla ni människor som försöker sälja in saker till mig som ”ska dölja bevisen på att jag blir äldre”, ni berättar för mig att vi är värda mindre när vi blir äldre, att våra åldrande kroppar är allt annat än vackra. 

© Facebook/Jade Beall Photography

”Men titta på dessa äldre kroppar: Templen som innehåller årtionden av visdom, sorg, styrka, misslyckanden, triumfer, BLOMSTRANDE.   

Hur, undrar jag, skulle det kunna vara någonting annat än vackert?

Därför gör jag en ny fotoserie med par 60+, eftersom jag tänker inte ställa upp på samhällets ideal om vad som är vackert” 

©Facebook/Jade Beall Photography

Visst är budskapet lika vackert som bilderna på Gerry och Darwin? 

I en tid när så mycket krestar kring utseende, status och fysiska prylar kan vi nog alla behöva tänka en gång extra på vad som är viktigt i livet. 

Och 75-åriga Gerry verkar ha en härlig inställning till både sin kropp och livet:

”Jag älskar min kropp. Jag använder en käpp, jag ser dåligt och mina bröst hänger ned till midjan, men vet du vad? Jag gillar mig själv!”, säger Gerry.

Bilderna på Darwin och Gerry har blivit fotografen Jade Bealls mest delade någonsin.

Sprid dem gärna vidare du också, om du anser att alla kroppar är vackra på sitt sätt – oavsett ålder!