16-åring föll ihop och dog i skolan – nu vill pappan varna för vanliga koffeindryckerna

16-åriga Davis avled plötsligt under en lektion i skolan förra månaden. Pojken, som var helt frisk i övrigt, hade drabbats av hjärtarytmi. Hans liv gick inte att rädda.

Nu går Davis pappa ut med en varning till andra föräldrar och berättar att hans son dog efter att ha druckit för mycket energidryck.

– Snälla, prata med era barn om detta, sa han under en känslosam presskonferens i måndags. 

Det är hemskt när en person går bort alldeles för tidigt. Davis Allen Cripe från South Carolina i USA var bara 16 år och frisk – hans tragiska död är extra sorglig eftersom den var så onödig.

Det var en helt vanlig skoldag förra månaden som det fruktansvärda hände. Davis hade druckit tre olika drycker med koffein i under loppet av två timmar. En kaffe latte från McDonalds, en stor Mountain Dew som är en koffeinhaltig läskedryck, samt en stor energidryck. 

Den stora mängden koffein under så kort tid blev för mycket för hans hjärta. Strax efter den sista drycken föll han ihop.

Youtube/Inside Edition

– Det som händer är att hjärtat kommer i fel rytm. Hjärtat måste vara i rätt rytm för att kunna pumpa blod till hjärnan och resten av organen. Om hjärtat slår ojämnt eller för snabbt som fungerar det inte, berättar läkaren Dr. Dorian för Inside Edition.

Davis pappa berättar att sonen varken drack alkohol eller använde droger. Hans död kom som en chock för familjen.

– Om det ska komma något gott ur det här så är det att andra föräldrar ska veta farorna med energidrycker. Snälla prata med era barn och tonåringar och säg åt dem att sluta köpa dem, sa han under en känslosam presskonferens i måndags.

Youtube/Inside Edition

Vi har tidigare berättat om att energidryck i stora mängder kan leda till hjärtdöd hos barn och ungdomar. Enligt studier kan det drabba till synes friska människor.

Och tyvärr är inte Davis ensam. Sommaren 2014 avled 16-åriga Lanna i en hjärtattack efter en varm dag på stranden. Istället för vatten hade hon druckit energidryck, och det blev till slut för mycket för hennes hjärta.

Det är så otroligt sorgligt att läsa detta, och mina tankar går till Davis familj. Hjälp gärna till att dela hans pappas varning till andra föräldrar.

Publicerad av Newsner familj