Gamle polisen ser bebisen skaka av tårar inne i låsta bilen – springer direkt därifrån

Det här borde inte hända. Men varje sommar läser vi om barn och hundar som lämnas kvar i varma bilar – något som är rent livsfarligt.

Nu har det hänt igen.

När pensionerade polisen Steve Eckel var och handlade mat så såg han en liten bebis som skakade av tårar ensam i en låst bil.

Det fick han att agera direkt – och springa iväg.

Steve Eckel har ett långt arbetsliv bakom sig som polis. Kanske var det tur att det var just han som gick förbi den parkerade bilen? Steve var och handlade mat i en butik i amerikanska New Jersey.

Då såg han en 4 månader gammal bebis som satt ensam i en bil. Steve såg att barnen skadade av tårar och var helt röd i ansiktet. Han slet direkt i dörrarna, men bilen var låst. Och bebisens föräldrar fanns inte i närheten.

Kanske var det nu Steves instinker som förälder slogs på? För Steve sprang direkt iväg mot sin egen bil på parkeringen.

Läs mer: Mamman lämnade döttrarna i varm bil – båda dog på sjukhus

– Jag kom på att jag hade en slägga i bakluckan av bilen, berättar han för tv-stationen CBS New York.

Steve tog med sig släggan och krossade vindrutan på bilen där bebisen satt. Det var i sista sekunden. Bilen var stekhet och bebisen var helt röd i ansiktet.

– Hon var genomsvettig och skrek och grät. Jag kunde se hur hennes ögon rullade tillbaka i huvudet, säger Steve.

Han lyckades få den lilla flickan ur bilen och slog larm. Tack och lov klarade sig bebisen bra så fort hon hade svalkats ner utanför bilen.

barn.inne
© Bildkälla: Youtube

– Jag började nästan att gråta efteråt. Det var väldigt känslosamt, säger Steve till CBS New York.

Det visade sig att bebisens mamma hade varit inne och handlat i affären, och bestämde sig för att lämna barnet i bilen. Polisen kunde gripa mamman som nu är misstänkt för att utsatt sitt barn för livsfara.

Tack och lov fick den här historien ett lyckligt slut!

Jag är glad att den lilla flickan överlevde, men också oerhört besviken att detta kan hända. Tydligen behöver vi fortfarande dela dessa varningar, eftersom inte alla förstått hur farligt det är att lämna barn och husdjur i bilar. 

Dela artikeln – så att inte fler behöver drabbas!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!

 
 

Läs mer om...