Postnord slog sönder 101-åriga Annys porslin – hade gått i arv i generationer

Flera meter papper, två badlakan och böcker som skyddade i botten.

Men trots den varsamma inslagningen av 101-åriga Annys porslin, som gått i arv i släkten i generationer, så krossades paketet – när det hamnade i händerna på Postnord.

– Om paketet hade hanterats normalt så hade det inte behövt gå sönder, säger sonen Kjell Ekstedt till Expressen.

Vi har flera gånger tidigare berättat om kundernas växande missnöje mot postoperatören Postnord. Vi hade Linn vars 31 paket försvann spårlöst efter att ha blivit postade, familjen som såg sin mammas urna slarvas bort och nu senast Mikael som förklarar krig mot Postnord efter att två cyklar för 20 000 kronor försvunnit.

Men det finns långt många mer exempel än så.

I en intervju med Expressen berättar Kjell Ekstedt om besvikelsen mot ett Postnord som förstört hans mammas värdefulla tillhörigheter.

Postnord
Foto: Emil Langvad / TT

När 101-åriga Anny fick plats på äldreboende var Kjell på plats för att tömma ur lägenheten. Via Postnord skickade han då några flyttkartonger, från hennes hem i Stockholm till sitt eget i Bromölla. Men när Kjell öppnade kartongerna kunde han inte tro sina ögon.

Det vackra Rörstrandsfatet, en släktklenod som gått i arv i generationer och som Anny haft sedan hon kom till Sverige 1938, hade gått i kras.

– Min farfar åt gröt på fatet varje jul och möjligen även hans pappa, säger Kjell Ekstedt till Expressen.

Postlåda
Foto: Wikipedia

Trots att Kjell virat in porslinet med papper, badlakan och skyddat med böcker så menade Postnord att han packat fel. Han kommer därför inte att få någon ersättning för fatet.

Kjell själv konstaterar att det kanske var naivt att skicka porslinet med posten, men menar samtidigt att det inte hade behövt gå i tusen bitar.

– Jo, det var det kanske. Men samtidigt, om paketet hade hanterats normalt så hade det inte behövt gå sönder, säger Kjell Ekstedt till Expressen.

Så här får det ju bara inte gå till! Dela om du håller med.