Räddningstjänstens varma gest – kör ner förnödenheter till kollegorna i Ukraina

Många vill hjälpa det utsatta Ukraina.

Räddningstjänsten i Storgöteborg bidrar genom att donera skyddsmaterial, som transporterades till Ukraina i en brandbil.

Den 24 februari inledde Ryssland en invasion av Ukraina. Sedan dess har 2,8 miljoner människor tvingats fly, enligt siffror från UNHCR.

Tidigare har vi rapporterat om flera svenskar som bidrar till för att hjälpa de som tvingats lämna sina hem. Både privatpersoner och företagare har engagerat sig.

Bland annat genom att öppna upp sina hem, köra ned förnödenheter och startat insamlingar.

Foto: Lise Åserud / NTB / TT

Bland annat busschaufförerna Rose-Marie och Bobbo som körde till Polen med förnödenheter, för att sedan ta med sig ukrainska flyktingar till Sverige.

Systrarna Esther, 7, och Alicia, 10, samlar in pengar för att kunna hjälpa de krigsdrabbade.

Det finns också de svenskar som vill hjälpa på plats. Pensionerade sjuksköterskan Monika Johansson vill bidra med sin kunskap och djurhjältar som körde ner förnödenheter till ukrainska hundar.

Nu har också Räddningstjänsten i Storgöteborg tagit initiativ för att hjälpa Ukraina.

Kör ner brandbil och skyddsmaterial

I ett Instagram-inlägg berättar Räddningstjänsten i Storgöteborg att de, tillsammans med andra räddningstjänster inom RäddsamVG, samlat ihop material som sedan skickats till Ukraina i en brandbil.

”Just nu bevittnar vi en fruktansvärd situation i Ukraina. För oss på Räddningstjänsten Storgöteborg är det självklart att bidra med det vi kan i en sådan här situation. Därför har vi, tillsammans med andra räddningstjänster inom RäddsamVG, samlat ihop och levererat material till Ukraina. Materialet transporterades i en brandbil av personal från RSG”, skriver de i inlägget.

RäddsamVG består av samtliga räddningstjänster i Västra Götaland.

Också brandbilen som materialet fraktades ner i skänktes till kollegorna i Ukraina.

”Materialet som donerades bestod framför allt av hjälmar, släckutrustning och skyddskläder. Även den brandbil som man transporterade materialet i donerades till Ukraina och kan nu användas av de lokala räddningstjänsterna 💙🇺🇦💛”, står det i inlägget.

Brandbil
Foto: Instagram

Vilken fantastisk fin insats! Dela gärna för att sprida deras engagemang.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required