”Vår tid är nu – 1951”: Allt vi vet om säsong 4, premiär och handling

I jul är Nina Löwander och Calle Svensson tillbaka i rutan – för allra sista gången.

Den 25 december är det premiär för SVT:s julspecial av den älskade och hyllade tv-serien ”Vår tid är nu”.

Här är allt vi vet om säsong 4 – ”Vår tid är nu – 1951”.

Under tre säsonger har vi fått följa Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist och Suzanne Reuter i svenskarnas favoritserie ”Vår tid är nu”.

Dramaserien hade premiär den 2 oktober 2017 och blev snabbt en stor succé. Produktionen är en av SVT:s största dramasatsningar och utspelar sig över flera decennier, med avstamp vid krigsslutet 1945.

Efter att den tredje säsongen visades under hösten 2019 meddelande SVT, till mångas besvikelse, att det skulle bli den sista säsongen av den populära serien.

Blir det fortsättning på Vår tid är nu?

Efter att den tredje säsongen spelats in hade hela produktionen en avskedsfest med tårar och glädje. Där och då var alla inställda på att det här var seriens slut för gott, skriver Expressen.

Blir det fortsättning på Vår tid är nu?
Foto: SVT

Men samtidigt fanns en liten öppning. Skulle man kunna göra något mer av den älskade och populära serien? Manusförfattarna hade förstått att det var många tittare som hade känt sig lite snuvade.

Den stora frågan som vi tittare aldrig fick svar på var hur Nina och Calle faktiskt hittade tillbaka till varandra. För de är ju gifta och har barn på varsitt håll när första säsongen slutar. Sen blir det ett stort hopp, och när säsong två börjar, och fem år har gått i serien, är Nina och Calle ett par igen.

SVT:s specialsäsong – ”Vår tid är nu – 1951”

Detta gjorde att man kom på idén till en specialsäsong. I slutet på 2019 kom SVT:s glädjebesked. Kanalen meddelade att det skulle bli en minisäsong bonussäsong helt enkelt – av ”Vår tid är nu”.

Anna Croneman, programchef för drama på SVT, var mycket glad över beslutet.

– Jag är väldigt glad att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta, sade Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett pressmeddelande, enligt SVT.

Hur blir säsong 4 av ”Vår tid är nu”?

Säsong 4, som heter ”Vår tid är nu – 1951”,  kommer att utspela sig mellan seriens första och andra säsong. Serien utspelar sig, inte helt otippat, under 1951, och vi kommer som sagt äntligen att få veta hur Nina och Calle faktiskt hittade tillbaka till varandra igen.

Vår tid är nu säsong 4
Foto: Carl-Henrik /SVT

Att bonussäsongen utspelar sig mellan mellan säsong 1 och 2 gör även att Suzanne Reuter, som spelar Ninas mamma, Helga Löwander, kan vara med i serien igen.

Handlingen säsong 4

I säsong 4 driver familjen Löwander med personal en sommarrestaurang i skärgården. Nina är utskriven från sjukhuset men ännu inte återställd. Kocken Calle planerar semester med hustrun Sonja och deras son, men han har tankarna på andra håll. Där ute i skärgården väcks gamla minnen till liv.

Helga vill hjälpa Nina att bli frisk och har en bestämd uppfattning om hur detta bör gå tillväga. I takt med att Nina tillfrisknar går hon tillbaka till att vara sitt gamla jag – och i samband med det uppstår nya konflikter.

– Utan att avslöja för mycket: under specialsäsongen kommer Helga lära sig något om Nina hon borde förstått för länge sedan. Och en hel del om sig själv också, har manusförfattaren Ulf Kvensler tidigare berättat för Expressen.

Blir det fler säsonger av Vår tid är nu?
Foto: SVT

När är det premiär för ”Vår tid är nu” säsong 4?

Säsong 4 och specialsäsongen ”Vår tid är nu – 1951” har premiär på SVT på juldagen, den 25 december

Julspecialen bjuder på fyra avsnitt, till skillnad från åtta avsnitt som det har varit i de andra säsongerna.

Felix Herngren regisserar de fyra avsnitten. Ulf Kvensler, upphovsman till succéserien, är tillsammans med Malin Nevander och Johan Rosenlind huvudmanusförfattare till säsongen. Och Heidi Rydbeck och Jarowskij producerar, enligt Expressen.

Ser du också fram den nya säsongen ”Vår tid är nu”? Dela gärna artikeln med alla som uppskattar serien så att de inte missar viktig information om den.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);