Jeanette Höglund bjöd in statsminister Ulf Kristersson till soppkök – då vällde hatet in: ”Det gör mig så bedrövad”

Jeanette Höglund hade nyligen besök av både statsministern och finansministern vid sitt soppkök i Stockholm.

Efter att hon uppmärksammat besöket på sociala medier så har Jeanette fått ta emot mycket hat från folk – men nu ryter hon ifrån.

Med organisationen Vid din sida jobbar Jeanette Höglund för att göra tillvaron bättre för de många fattigpensionärer som vi har i landet.

Tillsammans erbjuder hon och organisationen matkassar, hygienartiklar, husrum och mycket annat till de som är i behov. Stödet är möjligt tack vare donationer som de får från folk och även företag.

I onsdags så gjorde statsminister Ulf Kristersson ett besök vid soppköket i Stockholm. Med honom var även finansminister Elisabeth Svantesson. Ända sedan Ulf tillträdde som statsminister så har Jeanette försökt få honom att komma på besök.

– Det var väldigt häftigt att de kom, att de tog sig tid. Och jag tycker att det är på tiden att statsministern fick komma hit, efter att jag skrivit och tjatat på deras stabssekreterare. Det är viktigt att våra högst uppsatta politiker får komma och se verkligheten och att de får se alla dessa krafter som gör så stor skillnad i vårt samhälle, säger Jeanette Höglund till Newsner.

”Det var häftigt”

Besöket varade i omkring en timme. De båda ministrarna fick hjälpa till att dela ut matkassar till de som stod i kön.

– Det var väldigt kul, bra och viktigt att han fick se verkligheten för alla de här 150 stycken som står i vår soppköks-kö. Han blev väldigt berörd tror jag, säger Jeanette Höglund.

Bland de som besöker soppköket så finns både fattigpensionärer och även flera ukrainare. Jeanette berättar att Ulf tog sig tid att samtala med många av dem.

– Det blev verkligen bra. Det var inga hårda ord utan folk uppskattade att han tog sig tid till att komma och möta dem. Det var många som ville prata med honom och säga vad de tycker. Det var häftigt, säger Jeanette.

Jeanette framförde sina tankar till politikerna

Även Jeanette fick en pratstund med de båda ministrarna och hon poängterade för dem att kommunen gott kan ta lite mer ansvar. Jeanette menar att Vid din sida gör kommunens jobb.

– Vi står där år ut och år in och ger mat gratis. Och vi ger ingen billig soppa utan vi ger riktigt lagad hälsokostmat. Vi ger också hygienartiklar, klädpaket och SL-kort till de som behöver. Vi gör mycket insatser, men aldrig får vi en krona. Men som tur är så har vi så många fantastiska medmänniskor i vårt land som gör att vi kan klara av det med donationer.

Möttes av hat efteråt

Efter att Jeanette lade ut bilder på ministrarnas besök på sociala medier så är det flera som valt att rikta hat mot Jeanette.

– Så fort att jag lag ut det här om statsministern och finansministerns besök så kom hatdrevet fram direkt. Då kom den här svansen som bara skriver hat och spyr galla på att jag är si och så för att jag står bredvid en moderat, säger Jeanette och fortsätter:

– Jag försöker att förklara för människor att vi skiter i vem som är statsminister. Vi bryr oss inte om vilket parti man tillhör, alla politiker måste ju se verkligheten. Och vi kommer att fortsätta att bjuda in politiker till vår verksamhet för att de ska se det här.

Tidigare har Jeanette träffat både Magdalena Andersson och Stefan Löfven. Enligt Jeanette så spelar det ingen roll vem man träffar, det följs alltid av mycket hatfulla kommentarer oavsett.

– Jag är helt opolitisk, min uppgift är att lyfta ett problem som vi har i vårt samhälle. Vi har fattiga pensionärer som inte har råd att äta – det är det enda fokuset jag har.

Trött på hatet

Det är inte första gången som folk riktat hatiska kommentarer mot Jeanette. Hon vill gärna se en förändring på det.

– Det gör mig så bedrövad. Vi lever i ett samhälle där vi kämpar och hjälper, och så sitter det folk bakom sina tangentbord och spyr galla över att det kommer en politiker, säger hon och fortsätter:

– Kom till soppköket och visa att du är intresserad istället för att sitta bakom en skärm.

Men naturligtvis så får hon även ta emot mycket positivitet.

– Som tur är så är det så mycket kärlek man får också, vilket gör att man blir glad, säger Jeanette Höglund till Newsner.

Tack för allt fint arbete du och Vid din sida gör för våra sämre lottade i samhället Jeanette!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev